Lemondató üzenet várja a bejáratnál a saját diákja ellen hadjáratot folytató szekszárdi gimnázium igazgatóját

politika
2019 szeptember 15., 05:08
comments 442

A Momentum ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX aktivistái több helyen tiltakozó üzeneteket fújtak fel a szekszárdi Garay Gimnázium körüli aszfalton, hogy így tiltakozzanak az igazgatónő Heilmann Józsefné ellen, aki valóságos hadjáratot folytat az iskola egyik volt diákja ellen, és újabban már azért is fegyelmezi a tanulókat, ha olyan posztokat lájkolnak, amik szerinte rosszat tesznek a gimnázium hírnevének. 

photo_camera Fotó: Momentum Mozgalom
photo_camera Fotó: Momentum Mozgalom
photo_camera Fotó: Momentum Mozgalom

„A Momentum ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX felszólítja Heilmann
Józsefnét, hogy haladéktalanul mondjon le igazgatói pozíciójáról. Úgy
véljük, hogy minden diáknak joga van a szabad politikai
véleménynyilvánításhoz. Emiatt pedig semmilyen tanár vagy igazgató nem
vonhatja felelősségre” - írta a párt ifjúsági szervezete a képek mellé. 

A szekszárdi Garay Gimnáziumban 2018-ban tört ki az első botrány. Az igazgatónő azért vonta felelősségre az egyik diákot, mert a gyanúja szerint a fiú gúnyos, trágár hitleres mémet készített az iskoláról. A tanulónak el kellett hagynia az iskolát, nyomozást indítottak ellene, és a gyámügy augusztusban indította a második védelembe vételi eljárást.

A héten arról írtunk, hogy miután az iskola egyik harmadikos diákja a Facebookon lájkolt egy cikket, amiben az iskolát érte kritika, Heilmann az osztályfőnökkel üzent a lájkolónak és az egész osztálynak, hogy ilyen többet ne forduljon elő. Az iskola egyik aktív, a diákönkormányzatot vezető diákjának ez nem tetszett, és csak azért is lájkolt egy helyi MSZP-s posztot, ami a gimnázium vezetését kritizálta. Az igazgatónő ezután behívatta az irodájába, majd a tanuló végül szüleivel közös elhatározásból úgy döntött, hogy átiratkozik egy másik iskolába. Erre az ügyre utal a momentumosok által aszfaltra fújt dislike-jel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.