Mióta megválasztották, szélsebesen hasít a bajai polgármester alkalmazott nélküli ingatlantársasága

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.
Fercsák Róbert bajai polgármester és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter BajánFotó: Fercsák Róbert FB

A Mérce a Bajai Hírhatárra is hivatkozva szombaton közölt cikket arról, hogy mióta megválasztották polgármesternek, az elmúlt három évben nagyon megindult a szekere Fercsák Róbert bajai polgármester cégének. 

Az 1995-ben alapított Dominfo Ingatlanforgalmazási Betéti Társaság, amiben Fercsáknak 90 százalékos üzletrésze van, ingatlanforgalmazással, alkohol- és dohánynagykereskedelemmel, kiadói tevékenységgel, és  még háztartási és kerti gépek javításával foglalkozik. 

És ezt feltehetően nagyon jól csinálják, mert három év alatt 184 milliós bevétel mellett 141 milliós profitot hoztak össze, mindezt úgy, hogy a cégnek nincsenek alkalmazottai. 

Erre reagálva nyilatkozta azt Nyirati Klára, a Sikeres Bajáért Egyesület színeiben induló - a Momentum által jelölt - ellenzéki polgármester-jelölt, hogy

„a Dominfóéhoz hasonló „arányú hasznot valószínűleg Mészáros Lőrinc sem tud produkálni.”

A tulajdonosok 10 milliót vettek ki osztalékként a nyereségből, de a Fercsákra eső rész a lap szerint nincs feltüntetve a politikus vagyonnyilatkozatában. 

Fercsák Róbertről legutóbb akkor írtunk, amikor bölcsődések társaságában kampányolt a közelgő választások előtt, de a helyi választási bizottság ebben nem talált semmi kifogásolhatót. (Mérce