Baja fideszes polgármestere berongyolt a bölcsődébe gyerekekkel kampányolni

POLITIKA
2019 szeptember 03., 14:07

A Bajai Hírhatár írt arról, hogy Baja fideszes polgármestere egy fokkal messzebb ment a rendszeresen általános iskolákban vagy óvodákban, szabályellenesen kampányoló fideszes politikusoknál, Fercsák Róbert ugyanis egy bölcsődébe zúzott be, kisgyerekekkel kampányolni.

A gyerekek arcát mi takartuk ki, nem a fideszes politikus
photo_camera Fotó: Fercsák Róbert/Facebook

„Kedves és mosolygós kisgyermekek fogadtak a megújult Kodály utcai bölcsődében!” – írta ki a polgármester, aki képtelen békén hagyni a gyerekeket, és még fotózkodott is velük. A Fidesz sokadszor, láthatóan testületileg megmosolyogja, hogy ez jogszabályellenes.

Székely László ombudsman az idei EP-kampány előtt felszólította a politikusokat, hogy tartózkodjanak a gyerekek felhasználásától a kampányban, mert nincs helyük a pártpolitikában.

A 2018-as országgyűlési választási kampányban Orbán is gyerekekkel kampányolt, amiért a Nemzeti Választási Bizottság megbírságolta: 350 ezer forintot kellett fizetnie a jogszabálysértésért. Ez láthatóan nagyon fájt neki, mert a bizottságot vezető, hozzá amúgy hűséges Patyi Andrást egy videón folyamatosan azzal cukkolta, hogy „bírságbajnok”.