Egész éjjel, legalább hat órán keresztül bömbölt ugyanaz a Rammstein-szám az új Puskás Aréna hangpróbáján

ZENE
2019 szeptember 17., 16:06
comments 333
Az épülõ Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án
photo_camera Az épülõ Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Egész álló nap forrongtak a Puskás Aréna környékén lakó budapestiek, amiért éjjel üvöltő rockzene dőlt ki a stadionból hétfőről keddre virradóra. 

Az Index kedd reggel több olvasóra hivatkozva azt írta, hogy valamikor a késő délutáni, kora esti órákban kezdődött a hangpróba, ami aztán egyesek szerint csak hajnali fél 3-ig, mások szerint egészen reggelig szólt. Mint kiderült,

a hangrendszert tesztelték a stadionban, de műszaki hiba miatt az előzetesen tervezetthez képest végül nem néhányszor, hanem legalább 60-szor bömbölt a Rammstein új, Deutschland című száma. Ez: 

link Forrás

Az Aréna üzemeltetése végül délután elnézést kért a lakóktól, és azt ígétre, hogy az aréna maga, na meg az azt övező „új, rendezett, zöldfelület” mindenkit kárpótolni fog: 

link Forrás

Az új Puskást egyébként november 15-én, a Magyarország-Uruguay meccsel adják át. Itt rendezik majd a jövő évi Európa-bajnokság három csoportmeccsét és egyik nyolcaddöntőjét is. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.