Levélben kérte a fideszes politikus, hogy a Bomba energiaital perelje be az ellenzéki Bomba Gábort

politika
2019 szeptember 18., 08:40
comments 458

Magas színvonalon, a várost érintő érdemi kérdések mentén zajlik a választási kampány Szekszárdon is.

Egy magánszemély korábban bepanaszolta Bomba Gábort az Éljen Szekszárd Egyesület összellenzéki polgármester-jelöltjét a helyi választási bizottságnál. Mivel  az ismeretlen magánszemély szerint a polgármesterjelölt visszaél „Bomba” családnevével, és a „széleskörben ismert és népszerű energiaital” márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát. A választási bizottság megvizsgálta az ügyet, és Bomba Gábornak adott igazat, aki továbbra is használhatja nevét és az abból gyártott logót.   

photo_camera Fotó: Bomba Gábor Szekszárd/Facebook

Máig homály fedte, hogy ki lehetett az ismeretlen magánszemély, aki a panaszt tette, és aki így próbálta egyszerre védeni az ismert márka hírnevét, és a választás tisztaságát. A rejtély feloldásában a Bomba gyártójának írt alábbi levél segít:

"Figyelmébe szeretném ajánlani az Éljen Szekszárd Egyesület facebookra feltöltött képeit. A 2019-es önkormányzati választásokkal kapcsolatosan az ellenzéki összefogás szervezete hirdeti magát Bomba Gábor polgármesterjelölttel. Amennyiben a márkanevet jogszerűen használják, kérem tekintse levelemet tárgytalannak. Ha mégis jogszerűtlen lenne, kérem tegyék meg a jogi lépéseket. 

Üdvözlettel: Móra Viktória"

Móra Viktória pedig nem más, mint egy Szekszárdon induló fideszes önkormányzati képviselőjelölt, egyébként meg Horváth István fideszes országgyűlési képviselő kabinetfőnöke.

Gondoljunk bele, hogy ha Móra Viktória most nem figyelmeztet, akkor az alulenergetizált, illetve szomjas szekszárdiak tömegével próbálták volna megitatni az ellenzék polgármester-jelöltjét. Vagy, ami még nagyobb felelőtlenség, megválasztanak egy tutti-frutti ízű innivalót polgármesternek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.