Felnyomták az ellenzék szekszárdi jelöltjét, Bomba Gábort, mondván, a Bomba! energiaital ismertségét kihasználva kampányol

politika
2019 szeptember 16., 13:18

Egy magánszemély a helyi választási bizottságnál bepanaszolta az ellenzék által támogatott Bomba Gábort, az Éljen Szekszárd Egyesület polgármesterjelöltjét, mondván, kihasználja a „Bomba” családnevét, és a „széleskörben ismert és népszerű energiaital” márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát – írja a HVG.

photo_camera Bomba Gábor fia volt az, aki ellen a helyi iskolában az igazgató hajtóvadászatot indított egy vicces videó miatt. Fotó: Bomba Gábor Szekszárd/Facebook

A fideszes Ács Rezső ellen ősszel elinduló Bomba a lapnak azt mondta, ez „dedós” támadás, a nevéről nem tehet, a kampány grafikai elemei pedig nem is hasonlítanak a termék megjelenésére. A testület hétfőn dönt a panaszról, Bomba elmegy az ülésre.

Frissítés: a szekszárdi választási bizottság Bombának adott igazat.

A polgármesterjelölt úgy tudja, még a Bomba! energiaital gyártójánál is bepanaszolta egy olyan személy, akinek a neve megegyezik a Fidesz–KDNP egyik helyi jelöltjének nevével. Bomba azt mondta, nem ismeri a magánszemélyt, aki a helyi választási bizottságnál két kifogást is benyújtott ellene, mindenesetre „jogilag gyanúsan jól összerakott beadványról van szó”, pontos jogszabályi hivatkozásokkal, mellékletekkel.

Bomba egyébként hiába kért engedélyt a plakátjai kihelyezésére a fideszes vezetésű önkormányzat jegyzőjétől, „egy olyan osztályra továbbították a kérelmet, ami nem is illetékes ebben a kérdésben”, amit ő szándékos időhúzásnak nevezett. A mégis kirakott plakátjainak egy részét eltávolították, mondván, nincs rá engedélye. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.