Robert O'Brien lett Trump új nemzetbiztonsági tanácsadója

külföld
2019 szeptember 18., 15:40

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren jelentette be, hogy Robert O'Brient nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadójának.

link Forrás

Robert C. O'Brien jogász, 2018 óta a külügyminisztériumban elnöki különmegbízottként túszmentő tárgyalásokkal foglalkozott. 2005-ben és 2006-ban – George W. Bush kormányzata idején – az ENSZ-ben különmegbízottként képviselte az USA-t, 2007-ben társelnöke volt az afganisztáni igazságügyi reformot elősegítő külügyi bizottságnak.

Robert O'Brien érkezik A$AP Rocky tárgyalására 2019. augusztus 1-én Stockholmban.
photo_camera Robert O'Brien érkezik A$AP Rocky tárgyalására 2019. augusztus 1-én Stockholmban. Fotó: Fredrik Persson/AFP

Trump 2017-ben fontolgatta, hogy jelöli a haditengerészet élére, és a múlt héten, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó távozása után rögtön felmerült a neve a lehetséges új nemzetbiztonsági tanácsadók között.

Sajtóértesülések szerint Trumpra korábban nagy benyomást tett O'Brien az Észak-Koreában és Törökországban fogva tartott amerikai állampolgárok kiszabadítását célzó tárgyalásokkal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.