Robert O'Brien lett Trump új nemzetbiztonsági tanácsadója

külföld
2019 szeptember 18., 15:40
comments 27

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren jelentette be, hogy Robert O'Brient nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadójának.

Robert C. O'Brien jogász, 2018 óta a külügyminisztériumban elnöki különmegbízottként túszmentő tárgyalásokkal foglalkozott. 2005-ben és 2006-ban – George W. Bush kormányzata idején – az ENSZ-ben különmegbízottként képviselte az USA-t, 2007-ben társelnöke volt az afganisztáni igazságügyi reformot elősegítő külügyi bizottságnak.

photo_camera Robert O'Brien érkezik A$AP Rocky tárgyalására 2019. augusztus 1-én Stockholmban. Fotó: Fredrik Persson/AFP

Trump 2017-ben fontolgatta, hogy jelöli a haditengerészet élére, és a múlt héten, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó távozása után rögtön felmerült a neve a lehetséges új nemzetbiztonsági tanácsadók között.

Sajtóértesülések szerint Trumpra korábban nagy benyomást tett O'Brien az Észak-Koreában és Törökországban fogva tartott amerikai állampolgárok kiszabadítását célzó tárgyalásokkal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt