A CÖF elnöke szerint problémát jelent, hogy egyre több az álcivil szervezet, és nem tudni, ezek milyen forrásokból működnek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A CÖF honlapjára került fel egy beszámoló, mely szerint Csizmadia László CÖF-elnök arról beszélt, aggodalommal figyelik az Európai Unióban és Magyarországon is egyre szaporodó és egyre aktívabb balliberális álcivil szervezetek tevékenységét, amelyek összehangoltan támadják a magyar kormányt. 

Csizmadia László elmondása szerint az európai álcivil szervezetek hálózata az elmúlt hetekben – bár uniós polgári kezdeményezésként tálalta – egyértelműen annak érdekében kezdett aláírásgyűjtő akcióba, hogy a jelenlegi magyar és lengyel kormány elleni politikai támadásokhoz támogató hátteret adjon. 

És hogy hogyan valósul meg ez a támadás? Csizmadia nagyon súlyos állításokat fogalmazott meg: 

„Az aláírásgyűjtés célja úgymond a jogállamiság tiszteletben tartásának elérése, az uniós forrásokkal történő csalások és visszaélések szankcionálása, és az uniós források kifizetésének a felfüggesztése azokban a tagállamokban, ahol az igazságszolgáltatás nem lép fel hatékonyan a korrupció ellen.”

Csizmadia László szerint komolyan kell venni az uniós aláírásgyűjtő akciót, mivel a balliberális politikai erők Magyarországon is egyre jelentősebb mértékben igyekeznek civil álca mögé bújni. A Márki-Zay Péter–féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is egy ilyen balliberális álcivil szervezet – vélte a CÖKA kuratóriumának elnöke, aki szerint teljesen hiteltelen Márki-Zay Péter civilsége, hiszen miközben állítólag helyi érdekeket képvisel, mégis folyamatosan csak országos politikai kérdésekkel foglalkozik, és a kormányt támadja. A Márki-Zay–féle álcivil, balliberális politikai fedőszervezetek működésével összefüggésben ráadásul még azt sem lehet tudni, hogy milyen forrásokból működnek, és hogy kapnak-e külföldi pénzügyi támogatásokat, ami törvénysértést jelentene – tette hozzá a CÖF alapítója.

Azt viszont lehet tudni, hogy a CÖF milyen forrásokból gazdálkodhat. Csak az elmúlt pár évben: