A CÖF elnöke szerint problémát jelent, hogy egyre több az álcivil szervezet, és nem tudni, ezek milyen forrásokból működnek

2019 szeptember 19., csütörtök 13:50
179

A CÖF honlapjára került fel egy beszámoló, mely szerint Csizmadia László CÖF-elnök arról beszélt, aggodalommal figyelik az Európai Unióban és Magyarországon is egyre szaporodó és egyre aktívabb balliberális álcivil szervezetek tevékenységét, amelyek összehangoltan támadják a magyar kormányt. 

Csizmadia László elmondása szerint az európai álcivil szervezetek hálózata az elmúlt hetekben – bár uniós polgári kezdeményezésként tálalta – egyértelműen annak érdekében kezdett aláírásgyűjtő akcióba, hogy a jelenlegi magyar és lengyel kormány elleni politikai támadásokhoz támogató hátteret adjon. 

És hogy hogyan valósul meg ez a támadás? Csizmadia nagyon súlyos állításokat fogalmazott meg: 

„Az aláírásgyűjtés célja úgymond a jogállamiság tiszteletben tartásának elérése, az uniós forrásokkal történő csalások és visszaélések szankcionálása, és az uniós források kifizetésének a felfüggesztése azokban a tagállamokban, ahol az igazságszolgáltatás nem lép fel hatékonyan a korrupció ellen.”

Csizmadia László szerint komolyan kell venni az uniós aláírásgyűjtő akciót, mivel a balliberális politikai erők Magyarországon is egyre jelentősebb mértékben igyekeznek civil álca mögé bújni. A Márki-Zay Péter–féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is egy ilyen balliberális álcivil szervezet – vélte a CÖKA kuratóriumának elnöke, aki szerint teljesen hiteltelen Márki-Zay Péter civilsége, hiszen miközben állítólag helyi érdekeket képvisel, mégis folyamatosan csak országos politikai kérdésekkel foglalkozik, és a kormányt támadja. A Márki-Zay–féle álcivil, balliberális politikai fedőszervezetek működésével összefüggésben ráadásul még azt sem lehet tudni, hogy milyen forrásokból működnek, és hogy kapnak-e külföldi pénzügyi támogatásokat, ami törvénysértést jelentene – tette hozzá a CÖF alapítója.

Azt viszont lehet tudni, hogy a CÖF milyen forrásokból gazdálkodhat. Csak az elmúlt pár évben:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt