Évente hárommillióért taníttatja a gyerekét a debreceni polgármester, de hisz a közoktatásban

PÉNZ
2019 szeptember 19., 06:49
comments 160

Papp László, Debrecen fideszes polgármestere elismerte, hogy első osztályos gyerekét egy évi hárommillió forintba kerülő nemzetközi magániskolába íratta. Erről először kedden írt a Népszava, majd a polgármester a helyi lapnak, a Cívishírnek azt mondta, szenzációként tálalták azt, „amit már a fél város tudott Debrecenben”.

Papp ennek ellenére azt állítja, 

„a debreceni közoktatásba vetett hite és bizalma nemhogy megrendült az évek során, hanem a nagyobbik gyereke, Gergő fia tanulmányi eredményei – két felsőfokú nyelvvizsga, nemzetközi nyelvvizsga, két OKTV-döntős részvétel és a végig kitűnő középiskolai osztályzatok – révén tovább erősödött, nemcsak polgármesterként, hanem apaként is nagyon elégedett a debreceni oktatás színvonalával. Gergő ma állami egyetemre jár, nem külföldön, hanem Magyarországon”.

De ahogy hisz a közoktatás sikerében, úgy hisz a nemzetközi iskoláéban is: „a nemzetközi iskola nem elvett, hanem hozzátett a debreceni oktatási rendszerhez, a város számára egy versenyképességi mérce, hogy legyen ilyen oktatási intézmény is” - mondta. 

A Debreceni Nemzetközi Iskola a Modern Városok Programból kapott 3,3 milliárd forintos támogatásból épült Debrecenben, és idén óvodás, illetve 1-2 évfolyamos csoportokkal indul. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.