Évente hárommillióért taníttatja a gyerekét a debreceni polgármester, de hisz a közoktatásban

Papp László, Debrecen fideszes polgármestere elismerte, hogy első osztályos gyerekét egy évi hárommillió forintba kerülő nemzetközi magániskolába íratta. Erről először kedden írt a Népszava, majd a polgármester a helyi lapnak, a Cívishírnek azt mondta, szenzációként tálalták azt, „amit már a fél város tudott Debrecenben”.

Papp ennek ellenére azt állítja, 

„a debreceni közoktatásba vetett hite és bizalma nemhogy megrendült az évek során, hanem a nagyobbik gyereke, Gergő fia tanulmányi eredményei – két felsőfokú nyelvvizsga, nemzetközi nyelvvizsga, két OKTV-döntős részvétel és a végig kitűnő középiskolai osztályzatok – révén tovább erősödött, nemcsak polgármesterként, hanem apaként is nagyon elégedett a debreceni oktatás színvonalával. Gergő ma állami egyetemre jár, nem külföldön, hanem Magyarországon”.

De ahogy hisz a közoktatás sikerében, úgy hisz a nemzetközi iskoláéban is: „a nemzetközi iskola nem elvett, hanem hozzátett a debreceni oktatási rendszerhez, a város számára egy versenyképességi mérce, hogy legyen ilyen oktatási intézmény is” - mondta. 

A Debreceni Nemzetközi Iskola a Modern Városok Programból kapott 3,3 milliárd forintos támogatásból épült Debrecenben, és idén óvodás, illetve 1-2 évfolyamos csoportokkal indul.