Évente hárommillióért taníttatja a gyerekét a debreceni polgármester, de hisz a közoktatásban

PÉNZ
2019 szeptember 19., 6:49
comments 160

Papp László, Debrecen fideszes polgármestere elismerte, hogy első osztályos gyerekét egy évi hárommillió forintba kerülő nemzetközi magániskolába íratta. Erről először kedden írt a Népszava, majd a polgármester a helyi lapnak, a Cívishírnek azt mondta, szenzációként tálalták azt, „amit már a fél város tudott Debrecenben”.

Papp ennek ellenére azt állítja, 

„a debreceni közoktatásba vetett hite és bizalma nemhogy megrendült az évek során, hanem a nagyobbik gyereke, Gergő fia tanulmányi eredményei – két felsőfokú nyelvvizsga, nemzetközi nyelvvizsga, két OKTV-döntős részvétel és a végig kitűnő középiskolai osztályzatok – révén tovább erősödött, nemcsak polgármesterként, hanem apaként is nagyon elégedett a debreceni oktatás színvonalával. Gergő ma állami egyetemre jár, nem külföldön, hanem Magyarországon”.

De ahogy hisz a közoktatás sikerében, úgy hisz a nemzetközi iskoláéban is: „a nemzetközi iskola nem elvett, hanem hozzátett a debreceni oktatási rendszerhez, a város számára egy versenyképességi mérce, hogy legyen ilyen oktatási intézmény is” - mondta. 

A Debreceni Nemzetközi Iskola a Modern Városok Programból kapott 3,3 milliárd forintos támogatásból épült Debrecenben, és idén óvodás, illetve 1-2 évfolyamos csoportokkal indul. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt