Parkolóórának öltözött kormánypárti aktivistákat küldtek Karácsony és Dobrev sajtótájékoztatójára

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A fenti képen azt láthatjuk, ahogy egy parkolóautomatának öltözött ember bepózol az MTI fotósának, amikor Dobrev Klára elhajt mellette.

A szürreális jelenet szép illusztrációja annak az emberkísérletnek, amelyet a kormánypártok folytatnak a választókon hónapok óta. Ez abból áll, hogy fogják a 444 által feltárt, hatalmas felháborodást kiváltó parkolási mutyit, amelyet évtizedek óta bonyolít közösen a Fidesz és az MSZP, és az egészet igyekeznek rátolni Karácsony Gergelyre, hátha elég elmondani ezerszer, és akkor elhiszik. 

Merthogy a zuglói polgármester valóban tartózkodott, amikor a Fidesz és az MSZP egy sötét parkolási cégbirodalmat bízott meg a zuglói parkolási ügyekkel, vagyis, Herczeg Márk találó megfogalmazásában:

„A Fidesz azzal támadja az ellenfelét, hogy nem akadályozta meg a kormánypárt saját sötét üzletét”.

E kampány részeként jelentek meg ismeretlen, eltakart arcú aktivisták Karácsony Gergely és Dobrev Klára sajtótájékoztatóján, rajtuk az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltjére kitalált, naponta százszor elismételt „alkalmatlan” címkével.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A sajtótájékoztató amúgy nemigen érte volna el ügyeletesi ingerküszöbömet, de ennek az akciónak köszönhetően megtudtam és így meg is oszthatom, hogy a Mérce tudósítása szerint Karácsony és Dobrev egyébként arról beszéltek, hogy az EU-s forrásokból a kerületek közvetlenül is kaphatnak fejlesztésekre szánt pénzt, ahogy az Zuglóban, a Gizella úton már a megvalósulási folyamatban van, co-housing lakhatási projekt formájában.

Aki szeretné a maga krimiszerű izgalmaival együtt részletesen megismerni a parkolási maffia működését, annak továbbra is Ács Dániel filmjét tudom ajánlani:

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.