Parkolóórának öltözött kormánypárti aktivistákat küldtek Karácsony és Dobrev sajtótájékoztatójára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A fenti képen azt láthatjuk, ahogy egy parkolóautomatának öltözött ember bepózol az MTI fotósának, amikor Dobrev Klára elhajt mellette.

A szürreális jelenet szép illusztrációja annak az emberkísérletnek, amelyet a kormánypártok folytatnak a választókon hónapok óta. Ez abból áll, hogy fogják a 444 által feltárt, hatalmas felháborodást kiváltó parkolási mutyit, amelyet évtizedek óta bonyolít közösen a Fidesz és az MSZP, és az egészet igyekeznek rátolni Karácsony Gergelyre, hátha elég elmondani ezerszer, és akkor elhiszik. 

Merthogy a zuglói polgármester valóban tartózkodott, amikor a Fidesz és az MSZP egy sötét parkolási cégbirodalmat bízott meg a zuglói parkolási ügyekkel, vagyis, Herczeg Márk találó megfogalmazásában:

„A Fidesz azzal támadja az ellenfelét, hogy nem akadályozta meg a kormánypárt saját sötét üzletét”.

E kampány részeként jelentek meg ismeretlen, eltakart arcú aktivisták Karácsony Gergely és Dobrev Klára sajtótájékoztatóján, rajtuk az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltjére kitalált, naponta százszor elismételt „alkalmatlan” címkével.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A sajtótájékoztató amúgy nemigen érte volna el ügyeletesi ingerküszöbömet, de ennek az akciónak köszönhetően megtudtam és így meg is oszthatom, hogy a Mérce tudósítása szerint Karácsony és Dobrev egyébként arról beszéltek, hogy az EU-s forrásokból a kerületek közvetlenül is kaphatnak fejlesztésekre szánt pénzt, ahogy az Zuglóban, a Gizella úton már a megvalósulási folyamatban van, co-housing lakhatási projekt formájában.

Aki szeretné a maga krimiszerű izgalmaival együtt részletesen megismerni a parkolási maffia működését, annak továbbra is Ács Dániel filmjét tudom ajánlani:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.