Letartóztatásban marad Hasszán F.

Terrorizmus
2019 szeptember 23., 11:28
comments 50

Letartóztatásban marad Hasszán F., aki a vádirat szerint az Iszlám Állam terrorszervezet tagjaként több embert megölt 2015 májusában Homszban.

A Fővárosi Főügyészég közölte: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség szeptember 3-án emelt vádat Hasszán F. 27 éves szír állampolgár ellen emberölés bűntettével bűnszervezetben megvalósított terrorcselekmény bűntette és emberiesség elleni bűntett miatt. A nyomozó ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlott letartóztatását az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig. A Fővárosi Törvényszék figyelemmel a szökés-elrejtőzés veszélyére, az indítvánnyal egyezően határozott a letartóztatás fenntartásáról.

photo_camera Fotó: Terrorelhárítási Központ

Szeptember 3-án Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt írta, a márciusban kitoloncolás közben Magyarországon elfogott 27 éves szír férfi az Iszlám Állam egy kisebb fegyveres csoportjának a parancsnoka volt. A feladatai közé többek között a Szíriai Arab Köztársaság területén az alkotmányos, társadalmi és gazdasági rend megváltoztatása, az elfoglalt területeken az Iszlám Állam hatalmának kiépítése és fenntartása, a szervezet uralta területek lakosságának kivégzésekkel, kínzásokkal való megfélemlítése és a szervezethez nem csatlakozó emberek megbüntetése, megsemmisítése volt. 2015 májusában a szíriai Homsz tartomány egyik városát, al Soknit kellett elfoglalnia. A városban legalább 25 embert, köztük nőket és gyerekeket öltek meg. Hasszán F. legalább két ember kivégzésében személyesen is részt vett, egy embert pedig pisztollyal lőtt le – írta a főügyész. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.