Áder: Magyarország 2030-ig megtízszerezi naperőművi kapacitását

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Magyarország a következő három esztendőben közel 6 millió dollárt fordít a nemzetközi klímafinanszírozásra” - kezdte az ország vállalásainak felsorolását a köztársasági elnök a New York-i ENSZ-klímacsúcson hétfőn. Áder János előbb leszögezte, hogy 

„Magyarország a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz, hogy a közös párizsi célunk teljesüljön”.

Majd bejelentette, hogy Magyarország 2030-ig

  • megtízszerezi naperőművi kapacitását, 
  • befejezi a szén energetikai hasznosítását, 
  • minden 25 ezer főnél népesebb magyar városban csak "E" autóbuszokat fognak üzemeltetni. 

Áder 2050-re is megfogalmazott célokat az MTI beszámolója szerint: 

  • a magyarországi épületek energiahatékonyságának legalább 30 százalékos javulását, 
  • illetve az ország erdőterületének 30 százalékos növelését. 

Emlékezetes: az ellenzék múlt hét szerdára rendkívüli parlamenti ülést hívott össze, hogy megismerhesse, és megvitassa Magyarország klímaügyi vállalásait, de a kormánypárti képviselők bojkottja ezt megakadályozta. Áder János New York-i útja előtt a Kossuth Rádiónak adott interjút pénteken, de a konkrét terveket itt sem mutatta be, helyette arról beszélt, hogy 

„mikor Magyarországon különböző intézkedéseket kell tenni a klímavédelem érdekében, akkor helyesen tesszük, hogy erről beszélünk, de jó, hogy ha látjuk (...), hogy a mi felelősségünk sokkal kisebb a bolygóért”.

    

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.