Áder: Magyarország 2030-ig megtízszerezi naperőművi kapacitását

POLITIKA
2019 szeptember 24., 06:57

„Magyarország a következő három esztendőben közel 6 millió dollárt fordít a nemzetközi klímafinanszírozásra” - kezdte az ország vállalásainak felsorolását a köztársasági elnök a New York-i ENSZ-klímacsúcson hétfőn. Áder János előbb leszögezte, hogy 

„Magyarország a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz, hogy a közös párizsi célunk teljesüljön”.

Majd bejelentette, hogy Magyarország 2030-ig

  • megtízszerezi naperőművi kapacitását, 
  • befejezi a szén energetikai hasznosítását, 
  • minden 25 ezer főnél népesebb magyar városban csak "E" autóbuszokat fognak üzemeltetni. 

Áder 2050-re is megfogalmazott célokat az MTI beszámolója szerint: 

  • a magyarországi épületek energiahatékonyságának legalább 30 százalékos javulását, 
  • illetve az ország erdőterületének 30 százalékos növelését. 

Emlékezetes: az ellenzék múlt hét szerdára rendkívüli parlamenti ülést hívott össze, hogy megismerhesse, és megvitassa Magyarország klímaügyi vállalásait, de a kormánypárti képviselők bojkottja ezt megakadályozta. Áder János New York-i útja előtt a Kossuth Rádiónak adott interjút pénteken, de a konkrét terveket itt sem mutatta be, helyette arról beszélt, hogy 

„mikor Magyarországon különböző intézkedéseket kell tenni a klímavédelem érdekében, akkor helyesen tesszük, hogy erről beszélünk, de jó, hogy ha látjuk (...), hogy a mi felelősségünk sokkal kisebb a bolygóért”.

    
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.