Bojkottálja a Fidesz a klímaügyben összehívott rendkívüli ülésnapot

2019 szeptember 18., szerda 8:08
257

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt elmarad az ellenzék által kezdeményezett klímaügyi rendkívüli parlamenti ülés szerdán. Az LMP augusztus végén jelentette be, hogy kezdeményezi az Országgyűlés összehívását,

amelyen tájékoztatást vár a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól. 

Az ellenzéki képviselők arra lettek volna kíváncsiak, hogy a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcson Magyarország milyen kötelezettségeket vállal 2030-ig a klímaváltozás megfékezése és az alkalmazkodási feladatok terén. Áder János köztársasági elnök még márciusban tett ígéretet arra, hogy 

"nem fogunk üres kézzel jönni. Nemcsak beszédpaneleket hozunk, hanem tényleges, érdemi, a magyar polgárok életét és a klímát jótékonyan befolyásoló, alakító döntésekről, eredményekről, innovációkról is be tudunk majd számolni."

A rendkívüli parlamenti ülés kezdeményezését az LMP mellett a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is támogatták. A Fidesz-frakció pénteken adott ki közlemény arról, hogy szerintük "az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést," amivel nem értenek egyet. 

"Kedves itt nem lévő, az az nulla darab kormánypárti képviselő, tudják az a baj, hogy mikor maguk nem jönnek el egy ilyen nagyon fontos ülésre, nem velünk szúrnak ki, hanem nyíltan kimondják azt, hogy maguk magasról tesznek a magyar emberek legégetőbb problémájára,"

reagált a Fidesz közleményére napirend előtti felszólalásában Szabó Tímea. 

Az elmúlt egy év alatt ez már a negyedik ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésnap, ami a Fidesz-KDNP bojkottja miatt maradt el:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt