Bojkottálja a Fidesz a klímaügyben összehívott rendkívüli ülésnapot

POLITIKA
2019 szeptember 18., 08:08
comments 256

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt elmarad az ellenzék által kezdeményezett klímaügyi rendkívüli parlamenti ülés szerdán. Az LMP augusztus végén jelentette be, hogy kezdeményezi az Országgyűlés összehívását,

amelyen tájékoztatást vár a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól. 

link Forrás

Az ellenzéki képviselők arra lettek volna kíváncsiak, hogy a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcson Magyarország milyen kötelezettségeket vállal 2030-ig a klímaváltozás megfékezése és az alkalmazkodási feladatok terén. Áder János köztársasági elnök még márciusban tett ígéretet arra, hogy 

"nem fogunk üres kézzel jönni. Nemcsak beszédpaneleket hozunk, hanem tényleges, érdemi, a magyar polgárok életét és a klímát jótékonyan befolyásoló, alakító döntésekről, eredményekről, innovációkról is be tudunk majd számolni."

link Forrás

A rendkívüli parlamenti ülés kezdeményezését az LMP mellett a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is támogatták. A Fidesz-frakció pénteken adott ki közlemény arról, hogy szerintük "az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést," amivel nem értenek egyet. 

"Kedves itt nem lévő, az az nulla darab kormánypárti képviselő, tudják az a baj, hogy mikor maguk nem jönnek el egy ilyen nagyon fontos ülésre, nem velünk szúrnak ki, hanem nyíltan kimondják azt, hogy maguk magasról tesznek a magyar emberek legégetőbb problémájára,"

reagált a Fidesz közleményére napirend előtti felszólalásában Szabó Tímea. 

link Forrás

Az elmúlt egy év alatt ez már a negyedik ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésnap, ami a Fidesz-KDNP bojkottja miatt maradt el:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.