Magyar állampolgár lett Kafiya Said Mahdi, a Szomáliából elmenekült fotómodell

divat
2019 szeptember 24., 14:26

Két egyedül, kiskorúként érkezett menekült, Kafiya Said Mahdi szomáliai fotómodell és Zeeshan Khan pakisztáni krikettjátékos megkapta a magyar állampolgárságot – írta meg az Index.

Kafiya Said Mahdi 15 évesen menekült Szomáliából Európába. Magyarországon sikeres fotómodell lett, róla szólt a tavalyi Könnyű leckék című dokumentumfilm, amit Zurbó Dorottya rendezett, és tavaly a Marie Claire címlapján is szerepelt.

photo_camera Fotó: UNHCR (az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága)

A fóti városházán együtt tett állampolgári esküt Zeeshan Khannal, aki Pakisztánból, szintén kísérő nélküli kiskorú menekültként érkezett ide, és évek óta a magyar krikettválogatott tagja. Évekig menekültként játszott, ezzel a státussal ugyanolyan jogok járnak, mint az állampolgársággal, csak a választási részvétel jogát és az EU-s állampolgárságot nem kapott.

Kafiya Said Mahdi szomáliai fotómodell és Zeeshan Khan pakisztáni krikettjátékos leteszi az állampolgári esküt.
photo_camera Kafiya Said Mahdi szomáliai fotómodell és Zeeshan Khan pakisztáni krikettjátékos leteszi az állampolgári esküt. Fotó: UNHCR Magyarország/Facebook
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.