Magyar állampolgár lett Kafiya Said Mahdi, a Szomáliából elmenekült fotómodell

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Két egyedül, kiskorúként érkezett menekült, Kafiya Said Mahdi szomáliai fotómodell és Zeeshan Khan pakisztáni krikettjátékos megkapta a magyar állampolgárságot – írta meg az Index.

Kafiya Said Mahdi 15 évesen menekült Szomáliából Európába. Magyarországon sikeres fotómodell lett, róla szólt a tavalyi Könnyű leckék című dokumentumfilm, amit Zurbó Dorottya rendezett, és tavaly a Marie Claire címlapján is szerepelt.

Fotó: UNHCR (az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága)

A fóti városházán együtt tett állampolgári esküt Zeeshan Khannal, aki Pakisztánból, szintén kísérő nélküli kiskorú menekültként érkezett ide, és évek óta a magyar krikettválogatott tagja. Évekig menekültként játszott, ezzel a státussal ugyanolyan jogok járnak, mint az állampolgársággal, csak a választási részvétel jogát és az EU-s állampolgárságot nem kapott.

Kafiya Said Mahdi szomáliai fotómodell és Zeeshan Khan pakisztáni krikettjátékos leteszi az állampolgári esküt.Fotó: UNHCR Magyarország/Facebook

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.