Magyar állampolgár lett Kafiya Said Mahdi, a Szomáliából elmenekült fotómodell

divat
2019 szeptember 24., 14:26
comments 202

Két egyedül, kiskorúként érkezett menekült, Kafiya Said Mahdi szomáliai fotómodell és Zeeshan Khan pakisztáni krikettjátékos megkapta a magyar állampolgárságot – írta meg az Index.

Kafiya Said Mahdi 15 évesen menekült Szomáliából Európába. Magyarországon sikeres fotómodell lett, róla szólt a tavalyi Könnyű leckék című dokumentumfilm, amit Zurbó Dorottya rendezett, és tavaly a Marie Claire címlapján is szerepelt.

photo_camera Fotó: UNHCR (az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága)

A fóti városházán együtt tett állampolgári esküt Zeeshan Khannal, aki Pakisztánból, szintén kísérő nélküli kiskorú menekültként érkezett ide, és évek óta a magyar krikettválogatott tagja. Évekig menekültként játszott, ezzel a státussal ugyanolyan jogok járnak, mint az állampolgársággal, csak a választási részvétel jogát és az EU-s állampolgárságot nem kapott.

photo_camera Kafiya Said Mahdi szomáliai fotómodell és Zeeshan Khan pakisztáni krikettjátékos leteszi az állampolgári esküt. Fotó: UNHCR Magyarország/Facebook

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt