Trump engedélyt adott, hogy közzétegyék a leiratát az ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetésének

külföld
2019 szeptember 24., 19:06

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy engedélyt adott a Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel júliusban folytatott – belpolitikai botrányt okozó – telefonbeszélgetése leiratának közzétételére.

Az ENSZ Közgyűlésének 74. ülésszakán részt vevő Trump szerint „a teljes, titkosítás alól feloldott és vágatlan” leiratot fogják nyilvánosságra hozni szerdán. A Twitteren Trump azt írta, hogy ez bizonyítani fogja, hogy a beszélgetése Zelenszkijjel teljességgel helyénvaló volt, és nem gyakorolt nyomást az ukrán államfőre, hogy indítson vizsgálatot politikai riválisa, Joe Biden volt amerikai alelnök és fia, Hunter ügyében. Emellett megint tagadta, hogy a Biden-ügynek köze lett volna az Ukrajnának szánt segély befagyasztásához.

A szövetségi képviselőház demokrata párti elnöke, Nancy Pelosi értesülések szerint késő este bejelenti, milyen lépéseket terveznek a Trump felmentésére irányuló alkotmányos vádeljárással (impeachment) kapcsolatban.

Az újabb botrány hatására egyre több demokrata párti képviselő sorakozik fel a Trump felmentésére irányuló alkotmányos vádeljárás kezdeményezése mögött.

A CNN amerikai hírtelevízió értesülése szerint a képviselőház 235 demokrata párti képviselőjéből eddig 158-an támogatják az eljárás megindítását. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.