Trump engedélyt adott, hogy közzétegyék a leiratát az ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetésének

2019 szeptember 24., kedd 19:06
178

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy engedélyt adott a Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel júliusban folytatott – belpolitikai botrányt okozó – telefonbeszélgetése leiratának közzétételére.

Az ENSZ Közgyűlésének 74. ülésszakán részt vevő Trump szerint „a teljes, titkosítás alól feloldott és vágatlan” leiratot fogják nyilvánosságra hozni szerdán. A Twitteren Trump azt írta, hogy ez bizonyítani fogja, hogy a beszélgetése Zelenszkijjel teljességgel helyénvaló volt, és nem gyakorolt nyomást az ukrán államfőre, hogy indítson vizsgálatot politikai riválisa, Joe Biden volt amerikai alelnök és fia, Hunter ügyében. Emellett megint tagadta, hogy a Biden-ügynek köze lett volna az Ukrajnának szánt segély befagyasztásához.

A szövetségi képviselőház demokrata párti elnöke, Nancy Pelosi értesülések szerint késő este bejelenti, milyen lépéseket terveznek a Trump felmentésére irányuló alkotmányos vádeljárással (impeachment) kapcsolatban.

Az újabb botrány hatására egyre több demokrata párti képviselő sorakozik fel a Trump felmentésére irányuló alkotmányos vádeljárás kezdeményezése mögött.

A CNN amerikai hírtelevízió értesülése szerint a képviselőház 235 demokrata párti képviselőjéből eddig 158-an támogatják az eljárás megindítását. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt