Bécsben nem számít igazolatlan hiányzásnak, ha egy diák részt vesz a globális klímatüntetésen

külföld
2019 szeptember 25., 16:13
comments 115

A Bécsi Közoktatási Igazgatóság tanítással kapcsolatos rendezvénnyé nyilvánította a 2019. szeptember 27-i globális klímatüntetést, így nem kapnak igazolatlan hiányzást a résztvevő diákok. Felügyelőtanárt azonban vinniük kell.

Ha akar, az osztrák főváros összes diákja részt vehet a 2019. szeptember 27-i globális klímatüntetésen, az Earth Strike-on, miután azt a Bécsi Közoktatási Igazgatóság tanítással kapcsolatos rendezvénnyé nyilvánította. A tanulóknak előre be kell jelenteniük a részvételi szándékukat és felügyelőtanár kíséri őket, viszont senki sem kap igazolatlan hiányzást. A tüntetésen való részvétel önkéntes, és előzetesen vagy utólag be kell építeni a tananyagba, mint például a demokratikus jogok gyakorlása vagy beszélgetés a klímavédelemről.

Arról, hogy várhatóan hány iskola vesz majd részt a klímatüntetésen, a Közoktatási Igazgatóságnak nincs információja, mivel az egyes intézményeknek ezt nem kell
jelezniük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.