Fiatal voltam, kellett a pénz/szívet rajzoltam a polgármesteri hivatalra

Két fiatalkorú is bekerült a napi ügyészségi közleményekbe. Egyikük zsarolt, a másik pont a polgármesteri hivatalra graffitizett egy szívet.  

Az első a súlyosabb sztori. Egy 17 éves gyöngyösi diák hónapokon keresztül zsarolta kiskorú iskolatársát személyesen és sms-ekben. Januárban kezdte, azzal fenyegette a diákot, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, ráfázik, megveri, eltöri az orrát, megöli, és lebuktatja a szüleinél, hogy dohányzik. Változó, hogy mennyi pénz kért, van, hogy csak ezer forintot, de előfordult, hogy 45 ezret. A megfélemlített diák 5 hónap alatt összesen 220 ezer forintot adott oda a fenyegetőzőnek, aki nem állt le. Ezért a megzsarolt gyerek végül a szüleihez fordult, ők meg a rendőrséghez. Amikor a zsaroló további tízezer forintot és a gyerek mobiltelefonját kezdte követelni, abba a diák látszólag belement, de rendőrökkel érkezett a megbeszélt találkozóra. A 17 éves zsaroló megpróbált elmenekülni, elfogták, és letartóztatták. 

Az Egri Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja a
fiatalkorút, akivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és részleges
vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Szákszenden ennél visszafogottabban telnek a diákok napjai. Egy fiatal tavaly februárban a polgármesteri hivatal és faluház két csatornáját találta meg, ököllel behorpasztotta őket. Ezzel az önkormányzatnak egészen pontosan 7 148 forint kárt okozott. Rövid időn belül újra arra járt, ekkor viszont a falra filccel felrajzolt egy kb. egy négyzetméteres szívet, „a szívbe feliratot rajzolt, ezzel az önkormányzat részére 10.348,- Ft összegű kárt okozott”.

Lebukott, közvetítő eljárásban „beismerte a bűncselekmény elkövetését”, elnézést kért. A polgármesteri hivatalban 8 órás segédmunkás feladatra kötelezték, amit letudott.

„A Tatabányai Járási Ügyészség a falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt indult ügyben a fiatalkorú elkövetővel szemben az eljárást közvetítői eljárás lefolytatása céljából előbb felfüggesztette, majd tevékeny megbánás miatt megszüntette”.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.