Garancsi István cége építi az új utasvárót Ferihegy 2-n

2019 szeptember 26., csütörtök 8:51
32

A Népszava a Magyar Nemzetre hivatkozva ír arról, hogy „21. századi” komfortigényeket kielégítő,  fűtéssel-hűtéssel és mosdó lehetőségekkel ellátott utasvárót építene Ferihegy 2-n a jelenleg működő fapados utasváró helyére. 

Az építményt a Garancsi István-féle Market Zrt. építi. Ugyanaz a cég, amely az Airport Hotelt és a Wizz Air hangárját is felépítette. A projektről a Budapest Airport Zrt. nem adott tájékoztatást.

A kormánylap azt írja, hogy lebontják a jelenleg használatos bádogterminált, de a Népszava értesülései szerint pedig a korábbihoz nagyjából hasonló méretű, könnyűszerkezetes terminál épül majd. 

A Népszava forrása alig 100 milliósra becsülte a beruházást értékét, ami elenyészőnek mondható a BA által bejelentett 225 milliárdos - 2024-ig szóló - fejlesztési terv méreteihez képest. 

Az még nem dőlt el, hogy az új építményhez is fedetlen-fűtetlen folyosón juthatnak-e el az utasok, ahogy az idáig is volt. 

A munka állítólag nagy tempóban zajlik, nem függetlenül attól, hogy Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter tavasszal szóvá tette, azt várják a BA-tól, hogy rendezze a fapados terminál méltatlan állapotait, különben betiltják a működtetését. 

A Népszava ír arról is, hogy a kormányzati emberek állítólag szeretnék újra állami tulajdonban tudni a privatizált BA-t, de a magas koncessziós díj miatt ehhez több százmilliárd forintra volna szükség. 

Időközben az uniós közbeszerzési értesítőben hivatalosan is kihirdették, hogy a Market Zrt. építheti meg a Ferencvárosba tervezett multifunkcionális szuper-sportcsarnokot, méghozzá 78 milliárd forint értékben. A népligeti sportlétesítmény anyagi vonzatairól itt írtunk. (Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt