„Választásokat kampánnyal lehet nyerni, és nem jó munkával”

POLITIKA
2019 szeptember 27., 18:07

Miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt a kormányinfón, hogy ha Karácsony Gergely nyer, érvényét veszti a Budapest és a kormány közti 1000 milliárdos megállapodás, még a nemzeti Választási Bizottság is vitázott arról, hogy beavatkozhat-e a kormány egy önkormányzati választásba. 

Most az erzsébetvárosi Fidesz kampányfórumán Fónagy János beszélt arról, miért nem próbálnak tartózkodni a direkt kampányolásról. Az államtitkár az októberi választás tétjéről adott el, és felidézte a 2002-es választást, amikor „az volt a politikai döntés, hogy egy jó kormánynak kormányoznia kell, nem kampányolni kell, az emberek tudják, hogy a kormány jól dolgozik, és nincs kampány, jól dolgoztunk, eredményes 4 év volt, meg fogjuk nyerni. Nem nyertük meg, elbuktuk”. 

Fónagy szerint ekkor bebizonyosodott, hogy „választásokat kampánnyal lehet nyerni, és nem jó munkával”.

link Forrás

Fónagy később arról is beszélt, hogy régebben úgy gondolták, hogy demokratikus körülmények között, váltórendszerben, ahol egyszer az egyik párt van hatalmon, máskor pedig a másik, ott nem lehet katasztrófa. De ma már ezt is tévedésnek tartja, mivel a 2002 utáni nyolc évet katasztrófának tartja, mert „széthordták az országot”. 

Ha valaki hétvégén valamilyen rejtélyes okból ilyesmire vágyna, a teljes beszédet itt nézheti végig: 

link Forrás