Újra elmentek a DK-sok az MTVA-ba, a köztévé átverte őket

Péntekten első fokon pert nyertek a köztévéből tavaly decemberben kidobott ellenzéki képviselők. Pénteken már jelezte a DK, hogy újra odamennek: „Közmédia! Akkor hamarosan újra nálatok.”

Szombaton négy DK-s képviselő (Vadai Ágnes, Gréczy Zsolt, Oláh Lajos, Varju László) valóban felkereste a köztévé Kunigunda utcai épületét, hogy beolvastassák az ügyben írt közleményüket. (A bíróság első fokon azt mondta ki, hogy az MTVA nem bizonyította, hogy miért okozta volna az állami média működésének aránytalan sérelmét, ha az ellenzékiek egy műsorban 8-10 percben ismertetik a követeléseiket.)

A DK-s beléphettek a plexivel megerősített kerítésen, ahová a sajtó munkatársai már nem követhették őket. Az épületben a képviselők a belső beléptető kapuig jutottak el, ott Fürst-Borsos Ádám kommunikációs vezető és a biztonsági főnök fogadta őket. Rövid egyeztetés zajlott, aztán Vadai Ágnes DK-s képviselő egy ponton a köztévé  kamerájába beolvasta a közelményüket. 

A köztévé ezt végül így oldotta meg:

A felkonf ez volt: „A tegnapi fenyegetések után ma DK-s képviselők egy csoportja személyesen jött a közmédia székházához. A decemberben megkezdett cirkusz folytatódott, ismét egy közleményt akartak beolvasni. Ráadásul olyat, aminek a tartalma sértő a közmédiára. A bíróság nem jogerős ítélete ellenére úgy gondolták, hogy nekik mindenhez joguk van”.

Hosszú anyag jött (itt meg is nézhető), amiben a közmédia jogásza is elmondta, szerinte miért nem volt igaza a bírónak. 

Aztán eljutottak odáig, hogy a DK-s ma is elmentek a köztévébe, beváltva a fenyegetésüket.

És jött volna az a rész, amikor Vadai beolvassa a kamerába a közleményüket, de csak annyit mutattak, hogy Vadai többször megkérdezi, hogy veszik-e, a hang is megy, de a közleményből már egy mondatot sem játszottak be. („Az ellenzéki képviselők egy nyilatkozatot is elküldtek e-mailen az MTVA-nak, a szöveget Vadai Ágnes fel is olvasta a székház portáján” - fogalmazott a köztévé).

A közleményt a DK videója szerint így olvasta be Vadai, abban arról beszél a képviselő, hogy a köztévé folyamatosan hazudik és súlyosan elfogult a kampányban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.