Újra elmentek a DK-sok az MTVA-ba, a köztévé átverte őket

politika
2019 szeptember 28., 9:13
comments 584

Péntekten első fokon pert nyertek a köztévéből tavaly decemberben kidobott ellenzéki képviselők. Pénteken már jelezte a DK, hogy újra odamennek: „Közmédia! Akkor hamarosan újra nálatok.”

Szombaton négy DK-s képviselő (Vadai Ágnes, Gréczy Zsolt, Oláh Lajos, Varju László) valóban felkereste a köztévé Kunigunda utcai épületét, hogy beolvastassák az ügyben írt közleményüket. (A bíróság első fokon azt mondta ki, hogy az MTVA nem bizonyította, hogy miért okozta volna az állami média működésének aránytalan sérelmét, ha az ellenzékiek egy műsorban 8-10 percben ismertetik a követeléseiket.)

A DK-s beléphettek a plexivel megerősített kerítésen, ahová a sajtó munkatársai már nem követhették őket. Az épületben a képviselők a belső beléptető kapuig jutottak el, ott Fürst-Borsos Ádám kommunikációs vezető és a biztonsági főnök fogadta őket. Rövid egyeztetés zajlott, aztán Vadai Ágnes DK-s képviselő egy ponton a köztévé  kamerájába beolvasta a közelményüket. 

A köztévé ezt végül így oldotta meg:

A felkonf ez volt: „A tegnapi fenyegetések után ma DK-s képviselők egy csoportja személyesen jött a közmédia székházához. A decemberben megkezdett cirkusz folytatódott, ismét egy közleményt akartak beolvasni. Ráadásul olyat, aminek a tartalma sértő a közmédiára. A bíróság nem jogerős ítélete ellenére úgy gondolták, hogy nekik mindenhez joguk van”.

Hosszú anyag jött (itt meg is nézhető), amiben a közmédia jogásza is elmondta, szerinte miért nem volt igaza a bírónak. 

Aztán eljutottak odáig, hogy a DK-s ma is elmentek a köztévébe, beváltva a fenyegetésüket.

És jött volna az a rész, amikor Vadai beolvassa a kamerába a közleményüket, de csak annyit mutattak, hogy Vadai többször megkérdezi, hogy veszik-e, a hang is megy, de a közleményből már egy mondatot sem játszottak be. („Az ellenzéki képviselők egy nyilatkozatot is elküldtek e-mailen az MTVA-nak, a szöveget Vadai Ágnes fel is olvasta a székház portáján” - fogalmazott a köztévé).

A közleményt a DK videója szerint így olvasta be Vadai, abban arról beszél a képviselő, hogy a köztévé folyamatosan hazudik és súlyosan elfogult a kampányban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt