Neckermann Magyarország: Anyagi kár senkit nem fog érni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Neckermann Magyarország vasárnap közölte: folytatja a tevékenységét az anyacég csődje ellenére is, ha szükséges, az úti célokon tartózkodók szállás és utazási költségeit a biztosító megtéríti a szolgáltatóknak. A cég kapcsolatba lép azokkal az utasokkal, akiknek a foglalása nem, vagy csak módosítással teljesíthető: a befizetett részvételi díjat az első esetben visszafizetik, anyagi kár senkit nem fog érni – közölték.

A külföldön lévő utasok költségviselésére a biztosító kötelezettségvállaló nyilatkozatot adott ki, eszerint a Neckermann-utasok szállodai tartózkodásának költségeit, illetve hazautazásának azon költségeit, amik az osztrák anyacég csődhelyzete miatt még nem egyenlítettek ki, illetve amiknek a kiegyenlítését a külföldi szolgáltatók bizonytalannak tartották, a biztosító megtéríti – írták.

A cég osztrák tulajdonosa úgy döntött: a Neckermann Magyarország a Thomas Cook csoport egyes külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek ellenére, a korábbi tájékoztatásnak megfelelően tovább folytatja a tevékenységét. A döntésnél figyelembe vették a magyarországi Neckermann stabil pénzügyi helyzetét, és a cégen belüli, valamint a partneri hálózatban rendelkezésre álló szakmai tudást, tapasztalatot, de ez nem jelenti azt, hogy a Neckermann Magyarországot, és rajta keresztül utasait és partnereit ne érintenék az osztrák anyavállalatnál, és a Thomas Cook csoport más külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek, amik szokatlan helyzeteket, problémákat, és esetenként elháríthatatlan akadályokat is jelentenek – írták.

Az utazási iroda szándéka változatlanul az, hogy a foglalásokat a szerződések szerint, megfelelő színvonalon teljesítsék, és ahol ez rajtuk kívül álló okok miatt nem lehetséges, megtalálják a legjobb megoldást – közölték.

Fotó: Jens Kalaene/Picture-Alliance/AFP

Szeptember 23-án jelentett csődöt és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, ami évente kb. 19 millió turista útját szervezte 16 országba. Két nappal később szintén csődöt jelentett a Thomas Cook brit utaztatási cég osztrák, lengyel és német leánycége is.

A Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország az MTI érdeklődésére korábban azt írta, mint a magyar kereskedelmi törvény szerint önálló társaság továbbra is folytatja a működését. Minden külföldön lévő utasuk az eredeti tervek szerint tud hazatérni, de a jövőbeni utazások átmenetileg akadozhatnak, a cég 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka garantálja, hogy az utasokat ne érje anyagi kár – írták. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.