A Bácskai Jánost támogató kampánylapból derült ki, hogy ha a polgármester közös meccsnézést szervez, akkor is nyer a Fradi, ha nem nyer a Fradi

politika
2019 szeptember 30., 06:11
comments 110

Bácskai János ferencvárosi polgármester simán a kampánya részévé teszi a Fradit, lenyúlja a szurkolók szlogenjeit („Mi vagyunk a Ferencváros”), kis módosítással a klub jelszavát is (az FTC eredetije Erkölcs, Erő, Egyetértés, valamiért Bácskai az Erkölcsöt lecserélte, és lett Egység, Erő, Egyetértés), szervezett még közös nagyszabású közös meccsnézéseket is, amikor a zöld-fehérek idegenben játszottak a nemzetközi kupák selejtezőjében a nyáron. 

Nem is rossz az idei eredménylista, a Fradi idegenben a négy meccsből egyszer sem kapott ki, egyszer nyert, háromszor döntetlen játszott. De lehet még ennél is jobb. Például a Ferencvárosi Korzó című lapban. Ahol a Fradi mindig nyer, ha a ferencvárosi polgármester közös meccsnézést hirdet a helyi szavazóinak. 

photo_camera Fotó: Ferencvárosi Korzó

Két teljes oldal, „Együtt néztük, együtt drukkoltunk”, és tényleg, mintha mi magunk is ott lettünk volna, együtt dobbant volna a szívünk Bácskai Jánossal, aki sört csapol, mezt ajándékoz, szorít, szurkol hírességekkel. 

Kicsit összekuszálódtak a beszámolók, menjünk időrendben. 

photo_camera Fotó: Ferencvárosi Korzó

Ludogorec-Ferencváros. A Ferencvárosi Korzó szerint idegenben nyert a Fradi 5-1-re. Én például, aki tévében néztem, eddig úgy tudtam, hogy Bulgáriában 3-2-re nyert a Fradi. Valószínűleg lemaradtam arról, amikor egy bolgár gólt érvénytelenítettek, és nem láttam, ahogy a Fradi még rúg kettőt. Kicsit sajnálom. 

Aztán jött a máltai meccs. Megint azok jártak jól, akik Bácskai Jánossal néztek meccset. De most még jobban. Mert a kanapéfradisták egy nem túl jó 1-1-et láthattak a Valletta ellen. De a Ferencvárosi Korzó beszámolója szerint a bácskais rendezvényen 3-1-re nyert a Fradi. 

És sajnos szintén csak a közös ferencvárosi meccsnézők láthatták, ahogy a Fradi bravúros, 2-1-es győzelmet aratott Zágrábban a Dinamo ellen. Akik nem voltak ott, azok eddig úgy tudhatták, hogy 1-1 lett a meccs, még annak is lehetett örülni. De milyen buli lehett így.

Negyedszerre is marad az utólagos bosszankodás, hogy a tévében leadnak egy lapos 0-0-t, miközben Ferencvárosban a kiválasztottak Bácskaival végignézhették, ahogy a Fradi valójában 3-1-es diadalt arat Litvániában a Suduva ellen. 

A Ferencvárosi Korzó annak a különös lapbirodalomnak a része, amelynek főszerkesztője Zachár Attila, aki bármihez ér, Fidesz-reklám lesz belőle. A férfiról, aki saját szakállára futtatott kormányzati hirdetéseket óriási ledfalakon, az Index írt korábban alapos cikket. A Korzó Pláza Kft. a fiai nevén van, több kiadvánnyal (Körúti Korzó, Zuglói Korzó) is bizonyították már, hogy lehet a kerületi lapoknál is több propagandát papírra nyomni, ha fideszes politikus szekerét kell megtolni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.