"A kormányzat célja, hogy egy éven belül minden ötezer fő feletti településen megszólaljon hetente egyszer a zene"

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedden Gyöngyösön jelentette be a kormányzat legújabb célkitűzését. A kultúráért felelős államtitkár a zene világnapján közölte: 

"vissza kell vinni a zenét közterekre, a kormányzat célja, hogy egy éven belül minden ötezer fő feletti településen megszólaljon hetente egyszer a zene."

Fekete Péter az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy Magyarország zenei világhatalom, de mégis eltűnt az utcáról, a közterekről a zene. 

"Ki kell jönnünk az utcára, a közterekre, le kell porolnunk a zenepavilonjainkat és vissza kell hoznunk a térzenét," 

tette hozzá. 

Fekete Péter szerint nem kisebb a cél, mint, hogy minden ötezer főnél népesebb településen kijelöljenek 

"egy olyan teret, ahol jó találkozni, jó összejönni és jó zenét hallgatni."

Sőt, szerinte "egy év múlva, ha majd találkozunk újból a zene világnapján, akkor elmondhatjuk: Magyarország egy olyan ország, ahol hetente egyszer mindig valahol felcsendül a muzsika."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.