Elismerte az ügyészség, hogy zajlik egy korrupciós nyomozás Boldog István körzetében, de nem árulják el, hogy kik az érintettek

politika
2019 október 01., 13:23

Miután Hadházy Ákos kedden arról beszélt, hogy az ügyészség korrupció miatt nyomoz a fideszes Boldog István választókerületében, a Legfőbb Ügyészség egy közleményben pontosított a képviselőnek küldött válaszán. 

Közölték, hogy az ügyészség Hadházy négy kérdése közül csak azt erősítette meg, ami arról szólt, hogy  érkezett-e feljelentés 2017 óta olyan ügyben, amely Jász-Nagykun-Szolnok megye 04 számú országgyűlési egyéni választókerületét érinti olyan vonatkozásban, hogy választókerület települések uniós pályázati pénzeinek a felhasználása során költségvetési csalás és korrupciós bűncselekmények elkövetésének a gyanúja merült fel. 

Erre Polt Péter annyit válaszolt, hogy „a feltett kérdés alapján jelenleg van beazonosítható ügyészségen folyamatban lévő büntetőügy”. A keddi sajtótájékoztató után aztán az ügyészség sietve hozzátette, hogy „a legfőbb ügyész válasza kizárólag a fenti kérdésre vonatkozik, és egyetlen személyt sem érint”.

A másik három kérdésre, hogy mikor rendelték el a nyomozást, van-e gyanúsított vagy felmerült-e parlamenti vagy önkormányzati képviselők érintettsége, az ügyészség adatvédelmi szabályokra hivatkozva nem válaszolt.  

Délután Boldog István is annyit közölt, hogy eddig egyetlen hivatalos megkeresést sem kapott, de szükség esetén természetesen áll a hatóságok rendelkezésére.