Elismerte az ügyészség, hogy zajlik egy korrupciós nyomozás Boldog István körzetében, de nem árulják el, hogy kik az érintettek

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Miután Hadházy Ákos kedden arról beszélt, hogy az ügyészség korrupció miatt nyomoz a fideszes Boldog István választókerületében, a Legfőbb Ügyészség egy közleményben pontosított a képviselőnek küldött válaszán. 

Közölték, hogy az ügyészség Hadházy négy kérdése közül csak azt erősítette meg, ami arról szólt, hogy  érkezett-e feljelentés 2017 óta olyan ügyben, amely Jász-Nagykun-Szolnok megye 04 számú országgyűlési egyéni választókerületét érinti olyan vonatkozásban, hogy választókerület települések uniós pályázati pénzeinek a felhasználása során költségvetési csalás és korrupciós bűncselekmények elkövetésének a gyanúja merült fel. 

Erre Polt Péter annyit válaszolt, hogy „a feltett kérdés alapján jelenleg van beazonosítható ügyészségen folyamatban lévő büntetőügy”. A keddi sajtótájékoztató után aztán az ügyészség sietve hozzátette, hogy „a legfőbb ügyész válasza kizárólag a fenti kérdésre vonatkozik, és egyetlen személyt sem érint”.

A másik három kérdésre, hogy mikor rendelték el a nyomozást, van-e gyanúsított vagy felmerült-e parlamenti vagy önkormányzati képviselők érintettsége, az ügyészség adatvédelmi szabályokra hivatkozva nem válaszolt.  

Délután Boldog István is annyit közölt, hogy eddig egyetlen hivatalos megkeresést sem kapott, de szükség esetén természetesen áll a hatóságok rendelkezésére.