Elszabadult az Extinction Rebellion vérágyúja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem egészen úgy sült el az Extinction Rebellion legújabb klímatiltakozása, ahogy tervezték. A klímatüntetők a brit pénzügyminisztérium épületét akarták művérbe borítani, de akciójuk közben elvesztették az uralmat a tűzoltófecskendő felett, amit erre használtak.

A végeredmény így talán még látványosabb lett. Az épületre ugyan alig jutott a vörösre színezett vízből, az utca viszont úszott a művérben. Arról nem is beszélve, hogy milyen drámai látványt nyújtott az úton tekergő, megfékezhetetlen tűzoltófecskendő, ami elől mindenki futott, amerre látott.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.