Érvénytelen dobással lett bronzérmes a világbajnokságon Halász Bence

Megóvták a lengyelek Halász Bence dobását, amivel a magyar kalapácsvető harmadik lett a dohai atlétikai világbajnokságon. Halász a döntőben a legelső kísérletével szerezte meg a bronzot, 78,18 méterre repítette a kalapácsot, de a lengyelek szerint a mozdulat közben kilépett, ezért óvtak. Halász mögött ugyanis a Wojciech Nowicki lett a negyedik.

Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A zsűri újranézte a dobást, és igazat adott a lengyeleknek. Halásztól ugyanakkor nem vették el az érmét, mert szerintük a magyar versenyző további versenyezését befolyásolta, hogy elsőre ilyen nagyot dobott. (Halász a verseny után azt mondta, hogy kockáztatnia kellett, mert az elsőnél is nagyobbat akart dobni, de ezekből érvénytelen kísérletek lettek.) A nemzetközi szövetség megoldása az lett, hogy Nowicki is megkapja a bronzérmet.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.