Rétvári államtitkár: Az iskola feladata a hazafias ember nevelése

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az 1956-os emlékévhez kapcsolódó pedagógus-továbbképzés záró rendezvényén tolmácsolta a kormányzat elvárását a résztvevőknek az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára:

"a tanárok feladata annak közvetítése a diákoknak, hogy a nemzetben hinni kell, hiszen a mai diákokon múlik az ország jövője."

Rétvári Bence szerint az iskola feladata a hazafias ember nevelése, aki kiáll a nemzet értékei mellett. Az MTI beszámolója szerint hangsúlyozta, hogy

"a történelemtanároknak különösen nagy a felelősségük, mivel egyszerre tudást adnak át, világnézetet formálnak és személyiséget nevelnek."

Szerinte lehetetlenség világnézeti semlegességre oktatni a gyermekeket és egy tanártól is "lehetetlenség elvárni a világnézeti semlegességet."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.