Már száz halottja és több ezer sérültje van az iraki tüntetéseknek

Éles fegyverrel lőtték szombaton is a kormányellenes tüntetőket Irakban. Az ország fővárosában, Bagdadban, legalább öt embert öltek meg a rendőrök kora este.

A kedd óta tartó tüntetéseknek (részletesebben itt írtunk a megmozdulásukról) egy iraki civil szervezet összesítése szerint legalább 94 halálos áldozata van. A sebesültek számát 3 és 4 ezer közé teszik. 

Sérült társukat menekítik bagdadi tüntetők.Fotó: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Mintegy 500 embert pedig előállítottak, és mintegy kétszázat le is tartóztattak a rendőrök. 

Az Iszlám Állam elleni 2017-es háború óta ez volt a legvéresebb hete Iraknak. (BBC)  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.