Putyin fizetésemelést adott magának a születésnapjára

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy az államfő, a miniszterelnök, a kormánytagok és több állami intézmény vezetőjének fizetését is emeljék 4,3 százalékkal.

Az erről szóló, ma aláírt rendelet már megjelent az online hivatalos közlönyben. Az október 1-től hatályos intézkedés kiterjed a miniszterhelyettesek, a főügyész, a biztonsági szervek vezetői, a Központi Választási Bizottság elnöke és mások javadalmazására is.

Szeptember 18-i rendeletével Putyin a külügyminisztériumi dolgozók és más állami alkalmazottak fizetését emelte meg 4,3 százalékkal. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az intézkedést „tervezett indexálásnak” nevezte.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök márciusban rendelte el a köz- és szövetségi állami alkalmazottak fizetésének indexálását. A Roszsztat orosz állami statisztikai szolgálat szerint az utóbbi kategória középfizetése tavaly 5,4 százalékkal nőtt, és meghaladta a 126 ezer rubelt, ami a háromszorosa az országos középfizetésnek. (A rubel most 4,70 forintot ér.)

Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko/AFP

Az intézkedés nyilvánosságra hozásának időpontja egybeesett Putyin 67. születésnapjával. Az orosz televíziókban megjelent képsorok szerint egyébként az elnök egy nappal korábban a szibériai tajgában túrázott Szergej Sojgu védelmi miniszterrel. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Putyin ma a szabadban ünnepel a hozzátartozóival és a barátaival. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.