Putyin fizetésemelést adott magának a születésnapjára

külföld
2019 október 07., 17:01
comments 27

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy az államfő, a miniszterelnök, a kormánytagok és több állami intézmény vezetőjének fizetését is emeljék 4,3 százalékkal.

Az erről szóló, ma aláírt rendelet már megjelent az online hivatalos közlönyben. Az október 1-től hatályos intézkedés kiterjed a miniszterhelyettesek, a főügyész, a biztonsági szervek vezetői, a Központi Választási Bizottság elnöke és mások javadalmazására is.

Szeptember 18-i rendeletével Putyin a külügyminisztériumi dolgozók és más állami alkalmazottak fizetését emelte meg 4,3 százalékkal. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az intézkedést „tervezett indexálásnak” nevezte.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök márciusban rendelte el a köz- és szövetségi állami alkalmazottak fizetésének indexálását. A Roszsztat orosz állami statisztikai szolgálat szerint az utóbbi kategória középfizetése tavaly 5,4 százalékkal nőtt, és meghaladta a 126 ezer rubelt, ami a háromszorosa az országos középfizetésnek. (A rubel most 4,70 forintot ér.)

Vlagyimir Putyin ezen a képen még nem a választási győzelmét ünnepli a pezsgővel. Hogyan is ünnepelhetné, még csak most kezdődött a szavazás, még nem sejthetjük a végeredményt :-DDDDD
photo_camera Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko/AFP

Az intézkedés nyilvánosságra hozásának időpontja egybeesett Putyin 67. születésnapjával. Az orosz televíziókban megjelent képsorok szerint egyébként az elnök egy nappal korábban a szibériai tajgában túrázott Szergej Sojgu védelmi miniszterrel. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Putyin ma a szabadban ünnepel a hozzátartozóival és a barátaival. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.