Putyin fizetésemelést adott magának a születésnapjára

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy az államfő, a miniszterelnök, a kormánytagok és több állami intézmény vezetőjének fizetését is emeljék 4,3 százalékkal.

Az erről szóló, ma aláírt rendelet már megjelent az online hivatalos közlönyben. Az október 1-től hatályos intézkedés kiterjed a miniszterhelyettesek, a főügyész, a biztonsági szervek vezetői, a Központi Választási Bizottság elnöke és mások javadalmazására is.

Szeptember 18-i rendeletével Putyin a külügyminisztériumi dolgozók és más állami alkalmazottak fizetését emelte meg 4,3 százalékkal. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az intézkedést „tervezett indexálásnak” nevezte.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök márciusban rendelte el a köz- és szövetségi állami alkalmazottak fizetésének indexálását. A Roszsztat orosz állami statisztikai szolgálat szerint az utóbbi kategória középfizetése tavaly 5,4 százalékkal nőtt, és meghaladta a 126 ezer rubelt, ami a háromszorosa az országos középfizetésnek. (A rubel most 4,70 forintot ér.)

Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko/AFP

Az intézkedés nyilvánosságra hozásának időpontja egybeesett Putyin 67. születésnapjával. Az orosz televíziókban megjelent képsorok szerint egyébként az elnök egy nappal korábban a szibériai tajgában túrázott Szergej Sojgu védelmi miniszterrel. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Putyin ma a szabadban ünnepel a hozzátartozóival és a barátaival. (MTI)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.