Apokalipszis most: az Oktoberfesten 414 embert kaptak rajta, hogy részegen e-rollerezett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A német rendőrség közölte, hogy a müncheni sörfesztiválon, az Oktoberfesten 414 embert kaptak rajta, hogy részegen e-rollerezett, közülük 254 így el is veszítette a jogosítványát. 32 esetben a rendőrök akadályozták meg, hogy valaki részegen üljön a kocsijában a volán mögé.

Fotó: Wolfram Steinberg/dpa/AFP

Németországban az e-rollereket júniusban engedélyezték, és motoros járműnek tekintik, vagyis részegen tilos azokkal közlekedni.

A szeptember 19. és október 4. között megrendezett fesztiválon, hogy megakadályozzák, hogy a felhasználók csak úgy otthagyják a járdán a járműveket, nem engedték, hogy kiloggoljanak az e-rollerbérlő appból, amíg a helyszínen voltak, de így is tömegével kellett éjszakánként összeszedni a szanaszét hagyott e-rollereket.

Ausztriában egyébként már útmutatót dolgoztak ki városoknak az e-rollerezés szabályozására. (CNN)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.