Apokalipszis most: az Oktoberfesten 414 embert kaptak rajta, hogy részegen e-rollerezett

A német rendőrség közölte, hogy a müncheni sörfesztiválon, az Oktoberfesten 414 embert kaptak rajta, hogy részegen e-rollerezett, közülük 254 így el is veszítette a jogosítványát. 32 esetben a rendőrök akadályozták meg, hogy valaki részegen üljön a kocsijában a volán mögé.

Fotó: Wolfram Steinberg/dpa/AFP

Németországban az e-rollereket júniusban engedélyezték, és motoros járműnek tekintik, vagyis részegen tilos azokkal közlekedni.

A szeptember 19. és október 4. között megrendezett fesztiválon, hogy megakadályozzák, hogy a felhasználók csak úgy otthagyják a járdán a járműveket, nem engedték, hogy kiloggoljanak az e-rollerbérlő appból, amíg a helyszínen voltak, de így is tömegével kellett éjszakánként összeszedni a szanaszét hagyott e-rollereket.

Ausztriában egyébként már útmutatót dolgoztak ki városoknak az e-rollerezés szabályozására. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.