„Szívesen látjuk a kínai cenzorokat az otthonunkban és a szívünkben” – írták a Kínában betiltott South Park alkotói

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szeptemberben elkezdődött a South Park új évada, de Kínában a második rész után be is tiltották, mert a kínai cenzúrán viccelődtek, pontosabban azzal, hogy az amerikai filmesek mikre nem hajlandók, hogy a hatalmas piacáért cserébe megfeleljenek a diktatúra elvárásainak. Sőt a részben felbukkant Micimackó is, amit azért tiltottak be Kínában, mém lett abból, hogy Hszi Csin-pinggel hasonlítják össze.

A tiltásra a sorozat két szülőatyja, Trey Parker és Matt Stone „bocsánatkérő” nyilatkozatot adott ki:

„Az NBA-hez hasonlóan mi is szívesen látjuk a kínai cenzorokat az otthonunkban és a szívünkben. Mi is jobban imádjuk a pénzt, mint a szabadságot és a demokráciát. Hszi egyáltalán nem hasonlít Micimackóra. Nézzétek meg szerdán 10-kor a 300. részt! Éljen soká a Nagy Kínai Kommunista Párt. Legyen bőséges az őszi cirokbetakarítás! Jók vagyunk, Kína?”

2015-ben írtam meg, hogy a világunk olyan lett, mint a South Park. Az elmúlt 4 évben semmi sem cáfolta ezt meg, sőt. (CNN)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.