Kínában nem lehet Micimackóról posztolni, mert az elnökhöz hasonlították

külföld
2017 július 16., 11:00
comments 140

Micimackó politikailag érzékeny poszttémává vált Kínában, ezért a közösségi médiában működő cenzorok törlik a Micimackóról szóló posztok többségét. Ennek oka, hogy elkezdett terjedni egy montázs, amin egy 2013-as, Hszi Csinping elnökről készült fotót egy Micimackó kép mellé tettek. A fotó Hszi és Obama akkori amerikai elnök találkozóján készült.

photo_camera Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

És ez lett belőle:

A Weibo már szűr Micimackó kínai nevére, és a kínai chatszolgáltatókról is leszedték a micimackós gifeket.

Mivel a hatóságok hivatalos magyarázatot nem adtak a cenzúrára, mindenki úgy vette, hogy csak az elnökhöz hasonlítás lehetett a gond. A Weibo a micimackós posztokat általában azzal utasítja vissza, hogy ez illegális tartalom. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.