Az orosz és az észak-koreai állami hírügynökség közösen küzdene az álhírek ellen

2019 október 9., szerda 14:17
111

Együttműködési megállapodást kötött az orosz TASS, illetve az észak-koreai KCNA. A két autoriter állam hírügynökségének vezetői Phenjanban találkoztak a hét elején, és többek között arról tárgyaltak, hogyan tudnának több segítséget nyújtani egymás „újságíróinak”.

Az észak-koreai fél részéről Kim Chan-gwang elmondta, hogy az együttműködés egyik központi eleme a dezinformáció elleni fellépés volt. Mint Kim fogalmazott, egyre gyakrabban futnak bele abba, hogy információkat tévesen jelenítenek meg a sajtóban, és muszáj fellépni a kamu hírek ilyen terjedése ellen. Szerinte a KCNA ésa TASS közös erővel kell fellépjenek a jelenséggel szemben.

Egy másik találkozón az orosz állami hírügynökség vezetőit a külügyminisztérium egy magasrangú tisztviselője fogadta, aki elmondta, Phenjan alapvetően elégedett azzal, ahogy az orosz sajtó tisztességesen és objektíven számol be az észak-koreai vezetés céljairól, illetve az USA és az Észak-Korea között kitört konfliktusról. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt