Az orosz és az észak-koreai állami hírügynökség közösen küzdene az álhírek ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Együttműködési megállapodást kötött az orosz TASS, illetve az észak-koreai KCNA. A két autoriter állam hírügynökségének vezetői Phenjanban találkoztak a hét elején, és többek között arról tárgyaltak, hogyan tudnának több segítséget nyújtani egymás „újságíróinak”.

Az észak-koreai fél részéről Kim Chan-gwang elmondta, hogy az együttműködés egyik központi eleme a dezinformáció elleni fellépés volt. Mint Kim fogalmazott, egyre gyakrabban futnak bele abba, hogy információkat tévesen jelenítenek meg a sajtóban, és muszáj fellépni a kamu hírek ilyen terjedése ellen. Szerinte a KCNA ésa  TASS közös erővel kell fellépjenek a jelenséggel szemben. 

Egy másik találkozón az orosz állami hírügynökség vezetőit a külügyminisztérium egy magasrangú tisztviselője fogadta, aki elmondta, Phenjan alapvetően elégedett azzal, ahogy az orosz sajtó tisztességesen és objektíven számol be az észak-koreai vezetés céljairól, illetve az USA és az Észak-Korea között kitört konfliktusról. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.