A Magyar Nemzet főszerkesztője szerint technikai hiba volt csak a cikk, amiben Borkai lemondását követelték

politika
2019 október 11., 18:28

Este megjelent, majd eltűnt egy névtelen véleménycikk a Magyar Nemzetről. Abban a Borkai Zsolt távozását követelték. Ennyi volt az egész:

„Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak.

Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania.

Ui: Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal.”

A HVG felhívta Ballai Attilát, a Magyar Nemzet hivatalos főszerkesztőjét, aki azt mondta: a cikk egy kolléga véleménye volt, nem szerkesztőségi álláspont, technikai hiba miatt élesedett ki, ezért vonták vissza.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. február 22-én.
photo_camera Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. február 22-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A Magyar Hang éppen előtte arról írt, hogy válságtanácskozás van a Fidesznél, mert a belső mérések szerint országos hatása van a Borkai-ügynek, és a KESMA alakítása mellett abból is látszott is a kapkodás, hogy – az egész hétre szabadságra menő – Borkaiék meghirdettek egy sajtótájékoztatót, majd röviddel később lefújták. Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint Borkai újra megfutamodott.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.