A Magyar Nemzet főszerkesztője szerint technikai hiba volt csak a cikk, amiben Borkai lemondását követelték

politika
2019 október 11., 16:28
comments 498

Este megjelent, majd eltűnt egy névtelen véleménycikk a Magyar Nemzetről. Abban a Borkai Zsolt távozását követelték. Ennyi volt az egész:

„Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak.

Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania.

Ui: Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal.”

A HVG felhívta Ballai Attilát, a Magyar Nemzet hivatalos főszerkesztőjét, aki azt mondta: a cikk egy kolléga véleménye volt, nem szerkesztőségi álláspont, technikai hiba miatt élesedett ki, ezért vonták vissza.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. február 22-én.
photo_camera Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. február 22-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A Magyar Hang éppen előtte arról írt, hogy válságtanácskozás van a Fidesznél, mert a belső mérések szerint országos hatása van a Borkai-ügynek, és a KESMA alakítása mellett abból is látszott is a kapkodás, hogy – az egész hétre szabadságra menő – Borkaiék meghirdettek egy sajtótájékoztatót, majd röviddel később lefújták. Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint Borkai újra megfutamodott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.