Borkai váratlanul sajtótájékoztatót tartott volna, de lefújták

Győr újrainduló fideszes polgármestere, Borkai Zsolt péntek este váratlanul rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett a városában – írta az MTI. Frissítés: Csakhogy az Index azt írja: egy órával a meghirdetése után a sajtónak indoklás nélkül jelezték, hogy elmarad a rendkívüli sajtótájékoztató, és Borkai majd kiad egy közleményt, de a lap szerint kérdéses, hogy lesz-e bármilyen bejelentés.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere a 25 éves Audi Hungaria sajtótájékoztatóján Budapesten a Gresham-palotában 2018. Február 19-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Borkairól a múlt héten kerültek ki egy blogra mindenféle kompromittáló szexuális felvételek, illetve arról is írtak, milyen kapcsolatban áll a köreivel, a korrupció gyanúját is felvetve. Borkai nyilvánosan bocsánatot kért, majd a teljes stábjával szabadságra ment a kampány utolsó hetén.

A botrány tematizálta a kampány végét, több fideszes politikus, például Novák Katalin, Gulyás Gergely és Tarlós István is elítélte azt, amit Borkai tett. A Párbeszéd és a Jobbik feljelentést tett, a Momentum „Kokain Kormány” feliratot fújt Orbán irodája elé, illetve tájékoztató kampányt indított a Fidesz-irodák környékén, a Szolidaritás pedig 30 ezer szórólapot szórt szét Győrben – írja az Index.