Borkai váratlanul sajtótájékoztatót tartott volna, de lefújták

Győr újrainduló fideszes polgármestere, Borkai Zsolt péntek este váratlanul rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett a városában – írta az MTI. Frissítés: Csakhogy az Index azt írja: egy órával a meghirdetése után a sajtónak indoklás nélkül jelezték, hogy elmarad a rendkívüli sajtótájékoztató, és Borkai majd kiad egy közleményt, de a lap szerint kérdéses, hogy lesz-e bármilyen bejelentés.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere a 25 éves Audi Hungaria sajtótájékoztatóján Budapesten a Gresham-palotában 2018. Február 19-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Borkairól a múlt héten kerültek ki egy blogra mindenféle kompromittáló szexuális felvételek, illetve arról is írtak, milyen kapcsolatban áll a köreivel, a korrupció gyanúját is felvetve. Borkai nyilvánosan bocsánatot kért, majd a teljes stábjával szabadságra ment a kampány utolsó hetén.

A botrány tematizálta a kampány végét, több fideszes politikus, például Novák Katalin, Gulyás Gergely és Tarlós István is elítélte azt, amit Borkai tett. A Párbeszéd és a Jobbik feljelentést tett, a Momentum „Kokain Kormány” feliratot fújt Orbán irodája elé, illetve tájékoztató kampányt indított a Fidesz-irodák környékén, a Szolidaritás pedig 30 ezer szórólapot szórt szét Győrben – írja az Index.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.