Orbán Viktor veje egymillió forintra perelte Karácsony Gergelyt

POLITIKA
2019 október 12., 11:51
comments 346

Tiborcz István, a miniszterelnök veje először júniusban jelentette be, hogy pert indít Karácsony Gergely ellen, amiért felhasználta a nevét a „Tiborcz-adó” bevezetéséről szóló kampányígéretében. Az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje mostanra kapta meg a hivatalos értesítést, amiből a hvg.hu szerint az is kiderült, hogy

Tiborcz egymillió forintra perli, és azt akarja elérni, hogy minden közleményből töröljék a „Tiborcz-adó” kifejezést. Ezen felül egy bocsánatkérő közleményt vár Karácsonytól, mert szerinte az elnevezés szemeélyét súlyosan sértő és lealacsonyító. A lap azt írja, Tiborcz képviseletében az SBDK Ügyvédi Iroda jár el, amelynek Bajkai István fideszes parlamenti képviselő is ügyvédje.

Karácsony ígérete szerint az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítaná.

photo_camera Karácsonyék júniusban, a "Tiborcz-adó" bejelentésekor Tiborczék kapujára drótoztak egy csekket Fotó: botost/444.hu

Tiborcz néhány hónapja azt mondta az Indexnek, hogy mióta a Kúria kimondta róla, hogy nem közszereplő, úgy látja, nem köteles eltűrni, hogy politikai céllal felhasználják a nevét. Tiborcz júliusban a 444-nek is küldött ügyvédi felszólítást, hogy vegyük le a tudósításunkat, amiben Karácsony Gergely Tiborcz-adóval kapcsolatos akciójáról számoltunk be.

A Kúria korábbi döntése egyébként azt mondta ki Tiborczról, hogy 

„nem minősül közszereplőnek, személye a miniszterelnök közeli hozzátartozójaként és a gazdasági életben való részvétele, vagyonosodása, a közpénzt és közbeszerzést érdeklő ügyek kapcsán, közérdeklődésre tarthat számot, ezért a közügyeket érintő témákban a felperes tűrési kötelezettségének határai - a közszereplőkhöz hasonló mértékben - tágabbak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.