Három nap alatt háromszor győzte le a horvát válogatott a magyart

foci
2019 október 12., 22:23
comments 73

A csütörtöki futballkabaré - Horvátország–Magyarország, Európa-bajnoki selejtező 3-0 - után pénteken és szombaton is rendeztek horvát-magyar meccset. 

Pénteken a két ország 21 év alatti válogatottja találkozott Zalaegerszegen. A horvát fiatalok a felnőttekhez hasonlóan három góllal nyertek (1-4). Ez felkészülési meccs volt, most keresi Gera Zoltán edző a csapatát a 2021-es Európa-bajnokságra, ahol azért lesz ott, mert Magyarország a rendezője. Az eredmények egyelőre szerények: a dánok ellen idegenben még összejött egy 0-0, aztán a norvégok Felcsúton 3-0-ra nyertek, majd jött a mostani 1-4 a horvátok ellen.  

Gera Zoltán meccs utáni értékelése:

„Még messze vagyunk attól a teljesítménytől, amit a csapattól látni szeretnék, továbbra is keressük az ideális összetételt, próbáljuk megtalálni a játékosokat az egyes posztokra. Ezzel együtt sem lett volna szabad ilyen gólokat kapnunk, túl sok területet hagytunk az ellenfélnek, nem tudtuk megvalósítani azt, amit védekezésben elvárunk a csapattól. A négy kapott gól nagyon sok, főleg hazai pályán, nem tudtunk előrelépni az előző mérkőzéshez képest. Ki kell elemeznünk a hibáinkat, és folytatni a megkezdett építkezést, bízom benne, hogy már a szlovénok ellen sikerül javítanunk a teljesítményünkön.”

photo_camera Fotó: mlsz.hu

Szombaton egy korosztállyal lejjebb, az U-19-esek játszottak a horvátok ellen. Ez a generáció már vitathatatlanul a fociakadémiák generációja. A felnőttekéhez hasonlóan tétmeccset játszottak Győrben, Európai-bajnoki selejtezőt. A horvátok 2-0-ra nyertek. Ez volt a második selejtező meccse a magyar csapatnak a győri tornán, és mivel az elsőn Grúzia ellen is vereséget szenvedett (2-4), így el is dőlt, hogy - hiába van még egy meccs Kazahsztán ellen - nem jut tovább a tavaszi elitkörbe. 

Bene Ferenc szövetségi edző megengedő értékelése:

„Úgy gondolom, megtettek mindent a játékosok. A futball aranytörvénye, hogy ha nem rúgod a gólt, akkor kapod. Hatvan percig szervezetten futballoztunk, aztán feljebb kezdtünk letámadni. Sajnos ma nem hoztuk támadásban a szükséges minőséget, hátul pedig hibáztunk, ami vereséget eredményezett. Sokáig partiban voltunk a világ élvonalához tartozó horvát csapattal szemben. A becsületért kell küzdeni tovább.”

Három meccs, 9-1-es összesítés. Talán mégsem a mi kutyánk kölykei. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.