Egyetlen hatalmas ötlettel Szentest és Szegvárt is elbukta a Fidesz

2019 október 14., hétfő 10:01
84

Nem lehet azt állítani, hogy bejött a Fidesz meglepő húzása, amivel meg akarta szerezni Szentes. Azt ellenkezőjét viszont annak inkább.

Szentest 1994 óta irányította az MSZP-s Szirbik Imre, de most nyugdíjba ment.

A 28 ezres városban nem találtak megfelelő helyi jelöltet, ezért a szomszédos, 4300 fős Szegvárról importáltak jelöltet, a kisvárost irányító Gémes Lászlót. Róla azt kell tudni, hogy szegvári polgármesterként buszos kirándulást is szervezett, ahol büszkén megmutatta a határkerítést, saját beszámolója szerint személyesen is részt vett egy kalandos migránsüldőzésben 2017 nyarán vadásztársaival együtt. Két embert üldöztek és fogtak el az erdőben, később kiderült, hogy nem muszlim terroristákat kaptak el, hanem moldávokat. Alkalmas jelöltnek tűnt tehát a Fidesz képviseletére bárhol.

De a szentesiek mégis valaki más szerettek volna. Gémes helyett az ellenzéki Szabó Zoltán Ferencet, a Jövőnk Szentes Egyesület jelöltjét választották meg, 50,60 százalékkal. Az importjelölt Gémes 40,69 százalékot kapott.

Így viszont, hogy Gémest kivették Szegvárról, oda új kormánypárti jelöltet kellett találni. A független Lukács Istvánné lett a Fidesz jelöltje, de legyőzte őt Szabó Tibor György. 

A Fidesz így elbukott Szentesen és Szegváron is. De a legszebb az egészben, hogy a szentesiek simán leszavazták a kormánymédia kedvenc  _____""""""biztonságpolitikai szakértőjét"""""""_____ , Georg Spöttlét. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt