Egyetlen hatalmas ötlettel Szentest és Szegvárt is elbukta a Fidesz

Nem lehet azt állítani, hogy bejött a Fidesz meglepő húzása, amivel meg akarta szerezni Szentes. Azt ellenkezőjét viszont annak inkább.

Szentest 1994 óta irányította az MSZP-s Szirbik Imre, de most nyugdíjba ment.

A 28 ezres városban nem találtak megfelelő helyi jelöltet, ezért a szomszédos, 4300 fős Szegvárról importáltak jelöltet, a kisvárost irányító Gémes Lászlót. Róla azt kell tudni, hogy szegvári polgármesterként buszos kirándulást is szervezett, ahol büszkén megmutatta a határkerítést, saját beszámolója szerint személyesen is részt vett egy kalandos migránsüldőzésben 2017 nyarán vadásztársaival együtt. Két embert üldöztek és fogtak el az erdőben, később kiderült, hogy nem muszlim terroristákat kaptak el, hanem moldávokat. Alkalmas jelöltnek tűnt tehát a Fidesz képviseletére bárhol.

De a szentesiek mégis valaki más szerettek volna. Gémes helyett az ellenzéki Szabó Zoltán Ferencet, a Jövőnk Szentes Egyesület jelöltjét választották meg, 50,60 százalékkal. Az importjelölt Gémes 40,69 százalékot kapott.

Így viszont, hogy Gémest kivették Szegvárról, oda új kormánypárti jelöltet kellett találni. A független Lukács Istvánné lett a Fidesz jelöltje, de legyőzte őt Szabó Tibor György. 

A Fidesz így elbukott Szentesen és Szegváron is. De a legszebb az egészben, hogy a szentesiek simán leszavazták a kormánymédia kedvenc  _____""""""biztonságpolitikai szakértőjét"""""""_____ , Georg Spöttlét. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.