Puzsér: Visszatérek a kulturális térbe, nem akarok a politikából élni

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Vasárnap este Puzsér Róbert a 444-nek adott interjú közben tudta meg, hogy nem érte el az 5 százalékot sem:

Most egy Facebook-posztban írta meg, hogy mik a további tervei. Azt írta: „A tegnapi főpolgármester-választás legfőbb vesztese Budapest. Egy hetvenes évekből itt ragadt városkoncepció vetélkedett egy alakváltó political animal szemérmetlen hazugságaival.” Puzsér szerint „Magyarország tegnap elvesztett legalább tíz évet, a rendszerváltás beláthatatlan távolságba került”.

Azt írta: „Hiába képeztem alternatívát, hiába kezdtem el egy maroknyi civillel építeni a kurzusok közti teret, hiába állítottuk Budapest lakóinak többségét a Sétáló Budapest koncepciója mellé, most jól látszik, hogy mindig az út elején járunk.”

Azt ígérte: „öt év múlva újra itt leszek, és újra alternatívát állítok a budapestieknek a politikai osztállyal szemben”. Szerinte Karácsony „úgy győzött, hogy a vállalásai betarthatatlanok, a mögötte álló pártok falánkak és mohók – politikai túlélésének egyetlen esélye egy polgárháborús valóságshow legyártása a város vezetése helyett”.

Szerinte „mindenki biztos lehet abban, hogy Orbán Viktor és bűntársai a következő években még erőszakosabbak és még aljasabbak lesznek”. A terveiről ezt írta:

„Most visszatérek a kulturális térbe. Nem akarok a politikából élni, nem kérek Orbán Viktortól közpénz-utalást a hónap végén, nem leszek egy nem működő demokrácia biodíszlete. Teszem azt, amit a kampány előtt: tartalmakat gyártok, vitákat provokálok, jelenségeket elemzek, folyamatokat értelmezek, kultúrát fogyasztok és narrálok, közszereplőket kritizálok. Eközben pedig megpróbálok felépíteni egy új kurzust a lelkek, az elmék, a normák és az identitások mezején.”

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.