Simán megválasztották képviselőnek a vak komondoros Balogh Józsefet

POLITIKA
2019 október 14., 13:47

A Bács-Kiskun megyei Fülöpházán 58,42 százalékkal beválasztották a négyfős képviselő-testületbe Balogh Józsefet, aki 2013-ban - amikor még polgármester és fideszes országgyűlési képviselő volt - arról lett országosan ismert, hogy egy este részegen olyan súlyosan megverte élettársát, hogy az asszonynak eltört az orra és a járomcsontja is, kórházba került. A kórház tett feljelentést. 

Balogh először azzal védekezett, hogy a nő megbotlott a vak komondorukba, úgy szerezte a sérüléseit. 

Balogh József fideszes képviselő
photo_camera Balogh József fideszes képviselő

Büntetőügy lett a verésből, az előkerült bizonyítékok miatt a politikus ott már elismerte, hogy ő verte meg az élettársát. Első fokon még csak pénzbüntetést kapott, ami azt jelentette volna, hogy megtarthatja 2010-ben, fideszes politikusként megszerzett polgármesteri székét. Másodfokon aztán szigorították a büntetést, tíz hónap szabadságvesztést kapott, felfüggesztve. 

A jogerős ítéletet csak 2016 júniusban mondták ki. Balogh közben elindult a 2014-es önkormányzati választáson. A Fidesz az asszonyverés miatt kizárta ugyan, de függetlenként is újra tudott nyerni. Ami annak is volt köszönhető, hogy senki nem állított vele szemben jelöltet, egyedüli pályázó volt Fülöpháza vezetésére. Majd a polgármesteri székétől a jogerős szabadságvesztést kimondó 2016 nyári ítélet miatt volt kénytelen megválni.  

A polgármesteri széket pedig egyedüli jelöltként Balogh József lánya, Nagyné Balogh Csilla szerezte meg. Egyébként mióta Balogh nem fideszes, a kampánykrumplihoz is egészen másként áll hozzá: 

link Forrás