Száraz István cége 1,95 milliárdért intézi a jegybank kommunikációját

üzlet
2019 október 16., 10:39

Száraz István, a VS.hu alapítója és az Origo volt tulajdonosa, a Matolcsy család üzleti partnere 1,95 milliárd forintért fogja ellátni a Magyar Nemzeti Bank 2019-2020-as kommunikációs feladatait. A K-Monitor azt írja, a Száraz tulajdonában álló Frank Digital valódi verseny nélkül nyerte el a tendert, mivel a másik ajánlattevő érvénytelen ajánlatot adott.

A nyertes cég zálogjogosultja a végelszámolás alatt álló Növekedési Hitelbank, ami Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában áll. Száraz Istvánról akkor hallottunk legutóbb, amikor kiderült, hogy uniós pénzből építhetnek sörfőzdét a Balatonnál Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fiának haverjai.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.