Jogerősen életfogytiglani börtönre ítélték a népligeti gyilkost

2019 október 17., csütörtök 7:41
37

Jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 31 éves férfit, aki az ügyészség vádja szerint több nőt is megtámadott, egyet pedig különösen kegyetlen módon meg is ölt.

A vád szerint a férfi 2016. október 12-én az esti órákban a IX. kerületi Boráros téren ismerkedett meg egy hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta az ajánlatát. Tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros helyen italozni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A sértett az őt ért bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vád szerint a férfi még négy, 2017 decemberében az esti órákban, a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett négy szexuális támadást is elkövetett. A nők védekezése miatt ezekben az esetekben nem tudta megvalósítani az erőszakot, de mindegyiküket megverte, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett. A BRFK nyomozói ezek után fogták el.

A vádlott bűnösségét már az előkészítő ülésen beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság bűnösnek mondta ki vád szerint és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, írta közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt