Jogerősen életfogytiglani börtönre ítélték a népligeti gyilkost

bűnügy
2019 október 17., 09:41

Jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 31 éves férfit, aki az ügyészség vádja szerint több nőt is megtámadott, egyet pedig különösen kegyetlen módon meg is ölt.

link Forrás

A vád szerint a férfi 2016. október 12-én az esti órákban a IX. kerületi Boráros téren ismerkedett meg egy hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta az ajánlatát. Tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros helyen italozni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A sértett az őt ért bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vád szerint a férfi még négy, 2017 decemberében az esti órákban, a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett négy szexuális támadást is elkövetett. A nők védekezése miatt ezekben az esetekben nem tudta megvalósítani az erőszakot, de mindegyiküket megverte, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett. A BRFK nyomozói ezek után fogták el.

A vádlott bűnösségét már az előkészítő ülésen beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság bűnösnek mondta ki vád szerint és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, írta közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.