Jogerősen életfogytiglani börtönre ítélték a népligeti gyilkost

2019 október 17., csütörtök 7:41
40

Jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 31 éves férfit, aki az ügyészség vádja szerint több nőt is megtámadott, egyet pedig különösen kegyetlen módon meg is ölt.

A vád szerint a férfi 2016. október 12-én az esti órákban a IX. kerületi Boráros téren ismerkedett meg egy hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta az ajánlatát. Tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros helyen italozni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A sértett az őt ért bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vád szerint a férfi még négy, 2017 decemberében az esti órákban, a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett négy szexuális támadást is elkövetett. A nők védekezése miatt ezekben az esetekben nem tudta megvalósítani az erőszakot, de mindegyiküket megverte, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett. A BRFK nyomozói ezek után fogták el.

A vádlott bűnösségét már az előkészítő ülésen beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság bűnösnek mondta ki vád szerint és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, írta közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész.