A Miniszterelnökség közel kétszer annyit költött, mint amennyit tervezett: 51,8 milliárdot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közel kétszer annyit költött a Miniszterelnökség 2018-ban, mint amennyit előzetesen kalkulált, közölte az RTL Klub Híradója. A tavalyi évi beszámoló szerint

a tervezett 29,1 milliárd forint helyett végül 51,8 milliárdot használtak fel.

Az RTL szerint az összeg emelkedésének egyik oka, hogy a tárca eredetileg nem számolt jutalmak, prémiuk kifizetésével, mégis 4,6 milliárdot költöttek el erre. Volt, akit az éves keresetével megegyező összeggel jutalmaztak, például Vidoven Árpádot, volt közigazgatási államtitkárt. Propaganda- és reklámköltségre pedig 1 milliárdot szántak, nem sikerült tartani, a beszámoló szerint ötször ennyit költöttek.

A Miniszterelnökségen jelenleg 1432-en dolgoznak, kétszer annyian mint 2010-ben. 

Pedig akkor Orbán még "kis miniszterelnökséget ígért", azt mondta, hogy fele annyian fognak a tárcánál dolgozni, mint Bajnai alatt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.