Hadházy népszavazással akadályozná meg az atlétikai stadion építését, és a vagyonnyilatkozatok ellenőrzését is szigorítaná

„Mondtam, hogy a parlamenten kívül kell szerveződni, és így is teszünk: hamarosan két népszavazási kérdésben indul el az aláírásgyűjtés” - írta Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebookon. A két kérdést Kassai Dániel, ex-LMP-önkormányzati képviselő nyújtotta be. Az egyik kezdeményezéssel a Budapestre tervezett atlétikai stadion építését szeretnék leállíttatni, ezzel ugyanis a Hadházy szerint az ország eltékozolna 150 milliárd forintot. Ez egyébként lényegében ugyanaz az atlétikai stadion lenne, amit a főváros az olimpiai pályázathoz tervezett volna építeni. Azt a pályázatot a kormány duzzogva visszavonta, miután az akkor szerveződő Momentum elegendő aláírást gyűjtött ahhoz, hogy meg kelljen kérdezni a tervről a budapesti lakosokat, ezt pedig a kormány mindenképp szerette volna elkerülni. Később azonban apránként bejelentették, hogy az olimpiához tervezett épületek nagyobb részét megépítik olimpia nélkül is.

A másik kérdés, amiben Hadházy népszavaztatna, a vagyonnyilatkozatok szigorúbb ellenőrzése lenne, ami a Borkai-ügy miatt a képviselő szerint különösen aktuális.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.