Hiába ugráltak a fideszesek, az újraszámolás után sem változott az I. kerületi polgármester-választás eredménye

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottság az I. Kerületi Választési Bizottság határozatát. amiben megállapították az október 13-i polgármesterválasztás eredményét. A választáson az ellenzéki jelölt, V. Naszályi Márta győzte le a fideszes polgármestert, Nagy Gábor Tamást, de a fideszesek arra gyanakodtak, hogy Nagy szavazólapjai közül néhány a nagy kapkodásban az ellenzéki szavazólapok közé keveredhettek, ezért 3 szavazókörben megtámadták a választás eredményét.

A Fővárosi Választási Bizottság hétfői ülésén úgy döntöttek, helyben újraszámolják a szavazatokat a kifogásolt 3 szavazókörben, hogy megállapíthassák a végleges eredményt.

Az ülésen kiderült, hogy a fideszes félelmek alaptalanok voltak, Nagy Gábor Tamás egyetlen szavazólapja sem keveredett az ellenzéki szavazatok közé, a szavazatokat jól számolta a helyi bizottság is. Egyetlen anomália derült csak ki: Nagy Gábor Tamás szavazatai közé keveredett egy Tarlós Istvánra leadott szavazat. A fideszesektől tehát senki nem vett el jogtalanul szavazatot, ők vettek el egymástól egyet.

V. Naszályi eddig emiatt a kifogás miatt nem vehette át a hivatalát, ezzel azonban elgördült az akadály a polgármesteri poszt átadása elől.