Orbán Viktor megpróbálta kitépni Hadházy Ákos kezéből a táblát, amivel tiltakozott a miniszterelnök beszéde alatt

politika
2019 október 21., 09:36
comments 1042

Választások utáni értékelő beszédet tartott a Parlamentben Orbán Viktor. A pulpituson álló miniszterelnök előtt Hadházy Ákos több táblát is felmutatott, ilyen szövegekkel, hogy Stop propaganda! Stop korrupció!

A miniszterelnök a választási eredményből azt szűrte le, hogy a kormány megerősítést kapott a legfontosabb kérdésekben. Hadházy közben ott állt előtte.

Egy ideig tűrte ezt Orbán Viktor és Kövér László, de egy adott ponton a miniszterelnök megpróbálta kitépni Hadházy kezéből az elé tartott, aktuális táblát, amire az volt írva, hogy 

„Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”

link Forrás

link Forrás

Nem sikerült, de ekkor kormánypárti képviselők odaléptek Hadházyhoz, hogy megakadályozzák a további tiltakozását, dulakodás is volt, kivették a kezéből a táblákat.

link Forrás

Illetve a zászlótartóból kivett zászlót tartottak a pulpitus elé, hogy azzal takarják el a táblákat, meg azt a jelenetet, hogy a kormánypárt képviselők kicsavarják a táblákat Hadházy kezéből. Bánki Erik, Kerényi János volt ott egyebek között a fideszes képviselők közül.

Hadházy ezzel indokolta az akcióját:

link Forrás

Kövér László ezután azt mondta, hogy éppen a pulpituson van egy golyónyom, ami az ellenzék felelőtlenségéről és árulkodik, azt még a kommunisták is meghagyták. "Arra kérem Önöket, hogy abból a választási vereségből, amit elszenvedtek, hogy ne folytassák ugyanazt a háborús politikát, amit folytattak. Tartsák be a házszabályt, ne csináljanak cirkuszt a parlamentből! Aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért”. 

Orbán ezután megköszönte a Hadházyt a tiltakozásban megakadályozó képviselőtársainak a segítséget, a jövőben is számít rájuk. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.