Iránt eltiltották a cselgáncsversenyektől

sport
2019 október 22., 13:56

A tokiói világbajnokságon történt incidens miatt minden nemzetközi versenyről kizárta Iránt a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF). 

Szeptemberben felfüggesztették az ázsiai ország tagságát, a mostani döntést pedig azzal indokolták, hogy 

Irán megtiltja sportolóinak, hogy izraeli ellenféllel mérkőzzenek. 

Az augusztusi tokiói vébén a 81 kilogrammosok között címvédőként indult Szaid Mollaejt az iráni hatóságok felszólították, hogy lépjen vissza a világbajnokságtól annak érdekében, hogy ne kerülhessen szembe az izraeli Szagi Mukival. 

Szaid Mollaej (fehérben) az orosz Haszan Halmurzajev ellen a tokiói vébén 2019. augusztus 28-án.
photo_camera Szaid Mollaej a tokiói vébén  Fotó: Tecuja Kikumasza/The Yomiuri Shimbun

Az IJF emlékeztetett, hogy az irániak részéről korábban is történt már hasonló szabálysértés, mivel Mollaej februárban a párizsi Grand Slam-viadalon sem állt ki egy izraeli rivális ellen. 

A Tokióban vb-címig menetelő izraeli Muki egyébként az elődöntőben az egyiptomi Mohamed Abdelalt győzte le, aki a mérkőzés után nem volt hajlandó kezet fogni vele. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.