A Disney vezére szerint van olyan Marvel-film, ami semmivel nem kevesebb, mint Scorsese és Coppola klasszikusai

A FastCompany beszámolója szerint a Disney vezérigazgatója, Bob Iger a Wall Street Journal konferenciáján visszaszólt azoknak a legendás filmrendezőknek, akik mostanában beszóltak a Disney alá tartozó Marvel-univerzum filmjeire. 

Előbb Martin Scorsese beszélt arról egy októberi interjúban, hogy a Marvel-filmek nem is filmek, majd a héten Francis Ford Coppola fokozta tovább a dolgot egy mesterkurzuson, ahol arról beszélt, hogy Scorsese finom volt, és a Marvel szuperhősfilmjei megvetendő produkciók. 

Igert természetesen kérdezték erről a techkonferencián, ahol elmondta, hogy mind Coppola, mind Scorsese olyan ember, akikről filmjeik miatt csak a legnagyobb tiszteletet kifejezve tud beszélni, olyan filmek ezek, amiket mindannyian láttak, és amiket nagyon szeret. 

Bob IgerFotó: Image Press Agency/NurPhoto

Ugyanakkor azzal nem ért egyet, hogy Coppola a megvetendő (despicable) kifejezést használta a filmekre, ő személy szerint például ezt a kifejezést azokra tartogatja, akik tömeges gyilkosságot követnek el. 

„Nem értem, miért kritizálnak minket, amiért olyan filmeket készítünk, melyeket az emberek nyilvánvalóan élveznek, ráadásul milliószámra” – mondta még el Iger, aki szerint a Marvel filmek sikere és nagy bevételei ráadásul lehetőséget teremtenek a filmiparnak, hogy kisebb filmek is eljuthassanak a mozikba, melyeknek nincs nagy közönségük.

A beszámoló szerint Iger ezután lendült bele igazán, és arról beszélt, hogy ha rinyálni akarnak ezek miatt a filmek miatt, az persze jogukban áll, de számára ez tiszteletlenségnek tűnik azzal a rengeteg emberrel szemben, aki keményen dolgozik azon, hogy ezek a filmek elkészüljenek. Majd azzal folytatta, hogy ne mondják már neki, hogy ahogyan Ryan Googler elkészítette a Fekete párducot, az bármilyen értelemben kevesebb, mint bármi, amit Martin Scorsese vagy Francis Ford Coppola valaha tett a filmjeiben.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.