Közpark lesz a budapesti Városháza eddigi zárt parkolójából

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere a Városháza melletti térre szervezett 56-os megemlékezést. A helyszínválasztás annyiban izgalmas volt, hogy ez a terület eddig a Városháza lezárt parkolójaként funkcionált. 

Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal felmerült, hogy a belváros közepén lévő telekkel kéne kezdeni valamit, mert mégis csak abszurd, hogy egy ennyire központi helyen lévő, tömegközlekedéssel amúgy remekül megközelíthető terület parkoló legyen. Tarlós István 2010-ben szintén arról beszélt, hogy közparkot szeretne ide, de aztán ebből nem lett semmi, a mai napig magas palánkokkal takarják el a területet az emberek elől. A tér történetéről tavaly részletesen is írtunk.

Karácsony szerda este viszont bejelentette, hogy a terület megújulása után közpark lesz, ami minden nap nyitva áll majd a budapestiek előtt. Hogy a megújulás mikorra várható, az nem derült ki, de szerdán készült fényképeken látszott, hogy a Városháza homlokzata például elég romos állapotban van ezen a részen. 

A főpolgármester rendezvényén történtekről a nap folyamán részletesebb riportban is beszámolunk majd. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.