Közpark lesz a budapesti Városháza eddigi zárt parkolójából

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere a Városháza melletti térre szervezett 56-os megemlékezést. A helyszínválasztás annyiban izgalmas volt, hogy ez a terület eddig a Városháza lezárt parkolójaként funkcionált. 

Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal felmerült, hogy a belváros közepén lévő telekkel kéne kezdeni valamit, mert mégis csak abszurd, hogy egy ennyire központi helyen lévő, tömegközlekedéssel amúgy remekül megközelíthető terület parkoló legyen. Tarlós István 2010-ben szintén arról beszélt, hogy közparkot szeretne ide, de aztán ebből nem lett semmi, a mai napig magas palánkokkal takarják el a területet az emberek elől. A tér történetéről tavaly részletesen is írtunk.

Karácsony szerda este viszont bejelentette, hogy a terület megújulása után közpark lesz, ami minden nap nyitva áll majd a budapestiek előtt. Hogy a megújulás mikorra várható, az nem derült ki, de szerdán készült fényképeken látszott, hogy a Városháza homlokzata például elég romos állapotban van ezen a részen. 

A főpolgármester rendezvényén történtekről a nap folyamán részletesebb riportban is beszámolunk majd. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.