Közpark lesz a budapesti Városháza eddigi zárt parkolójából

Budapest
2019 október 23., 17:05
comments 225

Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere a Városháza melletti térre szervezett 56-os megemlékezést. A helyszínválasztás annyiban izgalmas volt, hogy ez a terület eddig a Városháza lezárt parkolójaként funkcionált. 

Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal felmerült, hogy a belváros közepén lévő telekkel kéne kezdeni valamit, mert mégis csak abszurd, hogy egy ennyire központi helyen lévő, tömegközlekedéssel amúgy remekül megközelíthető terület parkoló legyen. Tarlós István 2010-ben szintén arról beszélt, hogy közparkot szeretne ide, de aztán ebből nem lett semmi, a mai napig magas palánkokkal takarják el a területet az emberek elől. A tér történetéről tavaly részletesen is írtunk.

Karácsony szerda este viszont bejelentette, hogy a terület megújulása után közpark lesz, ami minden nap nyitva áll majd a budapestiek előtt. Hogy a megújulás mikorra várható, az nem derült ki, de szerdán készült fényképeken látszott, hogy a Városháza homlokzata például elég romos állapotban van ezen a részen. 

A főpolgármester rendezvényén történtekről a nap folyamán részletesebb riportban is beszámolunk majd. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt